HMD Global on tuonut tänään Suomeen Nokia 3.2 -puhelimen, joka esiteltiin helmikuussa Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa. Erityistä 149 euron hintaisessa budjettipuhelimessa on peräti 6,26 tuuman kokoinen hd+-näyttö sekä peräti 4 000 milliampeeritunnin akku, jonka kestoksi valmistaja lupaa kaksi päivää.

Puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan, joten nykyinen Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä saa käyttöjärjestelmäpäivitykset kahden vuoden ajan ja kuukausittaiset turvapäivitykset kolme vuotta. Sekin on näin edullisessa hintaluokassa harvinaista. Käyttöjärjestelmä hallinnoi vielä tekoälyä hyödyntävän Adaptive Battery -toiminnon avulla sovelluksia, mikä parantaa akunkestoa. Tekoälyä hyödynnetään myös esimerkiksi kasvojentunnistuksessa ja Google Assistant -puheavustajassa. Lisäksi käyttöjärjestelmä oppii käyttäjän tavoille.

Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 429. Suomessa myytävässä versiossa ram-käyttömuistia löytyy kahden gigatavun verran ja tallennusmuistia 16 gigatavua. Muistikorttipaikan avulla tallennustilaa pystyy laajentamaan 400 gigatavuun asti.

Takana on automaattitarkennuksella varustettu 13 megapikselin kamera, jonka aukkosuhde on f/2,2. Selfieiden räpsimistä varten edessä on viiden megapikselin kamera samaisella aukkosuhteella.

Puhelin on rakenteeltaan polykarbonaattimuovia. Ensimmäisten nokialaisten joukossa 3.2:ssa on virtanäppäimeen yhdistetty valo, joka kertoo esimerkiksi sovelluksen ilmoituksista. Värivaihtoehdot ovat musta ja teräs.

www.nokia.fi