HMD Globalin helmikuun lopussa esittelemä hirviökamerapuhelin Nokia 9 Pureview saapuu Suomessa kauppoihin torstaina 14. maaliskuuta. Hintaa sillä on Suomessa 599 euroa, eli puhelin painii samassa hintaluokassa esimerkiksi OnePlus-puhelimien, Honor View 20:n ja Xiaomin lippulaivamallien kanssa. Ainoa värivaihtoehto on Midnight Blue.

Puhelin keräsi Mobile World Congressissa huomiota etenkin erikoisella kameraratkaisullaan, joka koostuu peräti viidestä 12 megapikselin kennosta – kahdesta värikennosta ja kolmesta monokromisesta. Ne ovat keskenään identtisiä paitsi tarkkuudeltaan myös pikselikokonsa, f/1,8-aukkonsa ja polttovälinsä puolesta.

Ideana on, että kaikki kennot kuvaavat samanaikaisesti ja puhelin muodostaa datasta yhden 12 megapikselin kuvan. Kameroiden toiminnassa auttaa yhteistyökumppani Lightin piiri. Lopputuloksena luvataan olevan peräti 12,4 aukon dynaamisen alueen, mikä antaa lisäsävyä niin valoihin kuin varjoihinkin. Myös tarkennuksen muuttaminen onnistuu jälkikäteen, sillä kamerajärjestelmä tallentaa 1 200 tason syvyyskartan. Edessä on puolestaan perinteinen 20 megapikselin kamera.

Näytöllä on kokoa 5,99 tuumaa, kuvasuhde 18:9 ja tarkkuus 2 880 x 1 440 pikseliä. Se tukee myös hdr:ää. Näyttö sijaitsee sormenjälkilukijassa. Etu- ja takapinta on Gorilla Glass 5 -lasia ja puhelimelle on ilmoitettu ip67-tasoinen pölyn- ja vedenkestävyys. Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 845, jonka kaverina on kuuden gigatavun ram-muisti ja 128 gigatavun tallennusmuisti.

Käyttöjärjestelmänä on luonnollisesti Android 9 Pie. Puhelin kuuluu useimpien Nokia-mallien tavoin Android One -ohjelmaan, mikä lupaa tavallista nopeampaa ja tiheämpää päivitysväliä. Akulla on kapasiteettia 3 320 milliampeerituntia. Lataus tapahtuu joko usb-c-liitännällä tai langattomalla Qi-latauksella. Puhelin tukee myös pikalatausta.

www.hmdglobal.fi