Nokia on julkistanut ensimmäisen QLED-näyttöpaneelilla varustetun älytelevisionsa. Nokia QLED Smart TV 6500D on kooltaan 65 tuumaa ja sijoittuu malliston kärkipaikalle. Tarkkuutta televisio tarjoaa 4K-tasoisesti 3840 x 2160 pikselin resoluutiolla. Kuvanlaadun luvataan olevan huippuluokkaa. Kirkkaiden sävyjen kehutaan olevan loistavia ja tummien sävyjen tummia.

HDMI-liitäntöjä löytyy kolme kappaletta, minkä lisäksi tarjolla on kaksi USB 2.0-liitäntää, äänilähtö, VGA-portti, kuulokeliitäntä ja Ethernet-liitäntä. Langattomista yhteyksistä on televisiossa on Bluetooth 4.2 ja Wi-Fi.

Televisiosta löytyy tuki 5.1-kanavaiselle Dolby Digital -äänelle, ja siinä on sisäänrakennettuna 36 watin kaiuttimet. Käyttöjärjestelmänä on Android TV, joten tarjolla on Google Play -sovelluskaupan valikoimat suoratoistopalveluineen ja elokuvineen. Suoratoisto onnistuu myös sisäänrakennetun ChromeCastin kautta, ja televisiota voi käskyttää Google Assistant -puheavustajalla.

Nokia on televisioiden valmistamisessa vanha konkari, mutta poistui markkinoilta…kun kaukoidän brändit valtasivat markkinat.
Televisioita tehtiin aikanaan Salora-, Finlux- ja Nokia-brändeillä. Yhtiön televisiot oheislaitteineen valmistaa nykyään itävaltalainen StreamView.

Hintaa Nokia QLED Smart TV 6500D:llä on Euroopassa 1 199,90 euroa.

nokia.streamview.com