Panasonicin HZ2000E määrittelee kuvantoiston referenssitason uudelleen. Säihkyvää toistoa tarjoava oled-tv sisältää melkein kaiken tarpeellisen.

Teksti: Thomas Ytterberg
Kuvat: Valmistaja
Mittaukset: HemmaBio

Jonkun asian kutsuminen parhaaksi on hiukan kyseenalaista, koska mikään ei todellisuudessa koskaan ole oikeasti parasta. Monesti asiat voivat kuitenkin olla oikeita tai parhaiten sopivia valintoja. Esimerkiksi housuja ostettaessa kaikki tietävät, että reisitaskushortsit ovat kaikista monikäyttöisin vaihtoehto: taskutilaa piisaa käyttöesineille ja vaikka työkaluille, käyttötuntuma on ilmavan miellyttävä, ja toteutus toimii sekä arjessa että juhlissa, niin kotona kuin konttorilla.
Tekeekö tämä reisitaskushortseista siis parhaimmat housut? Ehkei, mutta selvää on, että jokaisella ratkaisulla on puolensa.
Televisiorintamalla Panasonicin HZ2000E-mallin ominaisuuslistalta löytyy paljon sellaista, mikä tekee telkkarista parhaan – ainakin kuvantoistosta puhuttaessa. Mikään televisiohan ei todellisuudessa ole absoluuttisen paras, mutta toiset mallit vain tarjoavat paremmin tiettyihin vaatimuksiin vastaavaa suorituskykyä.

Käsin valittu ja viilennetty paneeli

Panasonic on onnistunut valitsemaan HZ2000E:n paneeliksi kaikista parhaimman oled-toteutuksen, jonka mustan syvyys on pohjaton ja kontrastisuhde huikea. Japanilaisvalmistaja on valinnut televisioiden oled-paneelit käsin, ja kokonaisuus on silattu vahvalla elektroniikkaosaamisella sekä lämpöä johtavalla metallikotelolla. Tästä syystä HZ2000E on melko raskas televisio, mutta toisaalta sen vuoksi Panasonic on saanut paneelista muita oled-toteutuksia kirkkaamman ja tasaisemman.
Valmistajalla on myös ollut taitoa virittää kuvantoisto niin, että tyypillisimmät oled-toteutuksia vaivaavat ongelmat loistavat poissaolollaan. Näihin lukeutuvat esimerkiksi kuvan epätasaisuudet, kuten välkkyminen tummien sävyjen kohdalla ja yksityiskohtaisten sävyjen ympärillä. Lcd-televisioihin verrattuna kuva ei ole aivan yhtä kirkas hdr-tilassa, mutta toisaalta toisto on tasaisempaa eikä valoteho pumppaa edestakaisin.
Kuva on siis kauttaaltaan rauhallista ja tarkkaa katseltavaa. Toisto on myös yllättävän kirkasta, mikä näkyy poikkeuksellisen rikkaana kontrastina sekä yleisenä kuvan dynaamisuutena. Vanhan sanonnan mukaan ”ihonväri katoaa silmistä” HZ2000E:n kohdalla.

Panasonic HZ2000E: Ykkönen kuvanlaadussa

Panasonic HZ2000E on televisio, joka vakuutti olevansa jotain tavallisuudesta poikkeavaa jo ensimmäisen 10 sekunnin aikana leffaa katsellessa. Sen sijaan, että reaktio olisi ollut ”hyvä kuva, mutta…” mieleen tuli lähinnä harmistus, että television testausaika on rajallinen. HZ2000E on nimittäin sen luokan laite, että sen korvaaminen jollain muulla kirpaisee.
Tältä pohjalta voimme sanoa, että se on myös televisio, joka on tällä hetkellä luokkansa paras. Perspektiivi tosin on hyvä rajata leffojen katseluun olohuoneen sohvalta. Jos taas puhutaan pelaamisen vaatimuksista, raa’asta kirkkaudesta ja isommasta kuvasta, ratkaisuja kannattaa katsella muilta suunnilta. Puhtaan kuvanlaadun saralla Panasonic HZ2000E on kuitenkin kiistaton ykkönen.

HYVÄÄ & HUONOA

Huippuluokan laatutaso
Todella laadukas kuva
Korkeahko hinta
Ei aivan viimeisimpiä ominaisuuksia

PANASONIC TH-65HZ2000E 

Hinta 3 999 €*
Lisätiedot panasonic.com/fi

Paneeli OLED, 3 840 x 2 160
Käyttöjärjestelmä Firefox
Liitännät 4 x HDMI, 3 x USB, ethernet, rca, optinen audio
Muuta HDR10+, Dolby Vision, Bluetooth
Mitat (l x k x s) 1 446 x 907 x 310 (78) mm
Paino 40 kg

*Hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin.
Kaikki tiedot valmistajan ilmoittamia.


Juttu on lyhennelmä artikkelista, joka on julkaistu alunperin AVPlus-lehdessä 8/2020 (nro.201).