HMD Global on esitellyt Taiwanissa uuden Nokia X71 -älypuhelimen. Se tarjoaa keskiluokan järjestelmäpiirin ohella viitteitä lippulaivaluokan puhelimista.

Puhelimessa on näytössä reikä, jossa on 16 megapikselin kennolla ja f/2,0-aukolla varustettu kamera. Kokoa näytöllä on 6,39 tuumaa ja se yltää FullHD+-tarkkuuteen. Kuvasuhde on 19,3:9 ja puhelin tukee hdr-kuvaa.

Takana on kolmoiskamera. Pääkameran kenno on 48 megapikselin kenno ja f/1,8-aukko. Kakkoskamerana on 120 asteen ultralaajakulmakamera, jossa on kahdeksan megapikselin kenno. Kolmantena on viiden megapikselin syvyyskamera, jonka aukkoluku on f/2,4.

Runko on alumiinia. Etu- ja takapinnat ovat lasia. Tunnistautuminen tapahtuu taakse sijoitetun sormenjälkilukijan avulla. Puhelimessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Sivussa on virtanäppäin, joka on varustettu ilmoitusvalolla.

Järjestelmäpiirinä on keskihintaluokan Qualcomm Snapdragon 660. Ram-käyttömuistia on kuusi gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Halutessaan lisää tallennustilaa voi hankkia microSD-muistikortilla. Akulla on kapasiteettia melko tavanomaiset 3500 milliampeerituntia. Lataaminen tapahtuu usb-c-liitännän välityksellä. Puhelin tukee 18 watin pikalatausta.

Hinta liikkuu Taiwanissa noin 350 euron tietämillä. Jos puhelin saapuu myyntiin Euroopassa, sen nimi tulee luultavasti olevan eri.

www.hmdglobal.com

www.nokia.fi