Nokian puhelimet valmistava HMD Global esitteli eilen Lontoossa uuden 7.1-älypuhelimen. Se sijoittuu keskihintaluokkaan ja saapuu Suomessa myyntiin 5. marraskuuta. Suomen tarkka suositushinta ei ole vielä tiedossa, mutta Euroopassa alkaen-hintojen kerrotaan liikkuvan 299–349 euron välillä.

Yhteistyössä Pixelworksin kanssa kehitetty näyttö on varustettu lovella ja se on kooltaan 5,84 tuumaa. Kuvasuhde on 18,7:9 ja tarkkuus 2 244 x 1080 pikseliä. Se tukee hdr-kuvaa ja pystyy myös muuntamaan tavallisen kuvan reaaliaikaisesti hdr-kuvaksi 16-bittisen prosessorin avulla. Tämän PureDisplay-tekniikan luvataan kohottavan näytön kuvan uudelle tasolle.

Takana on 12 ja viiden megapikselin kamerat ZEISS-linsseillä varustettuina. Pääkamerassa aukko on kooltaan f/1,8 ja kakkoskamera on varustettu f/2,4-aukolla ja monokromikennolla. Edessä puolestaan on kahdeksan megapikselin selfie-kamera f/2,0-aukolla. Puhelin tukee bothie-kuvaamista, jolloin etu- ja takakameran ottaman kuvan voi yhdistää. Sovelluksesta löytyy ammattilaistila, jossa on laajemmat säädöt sellaista kaipaaville. Kamera tottelee myös Google Assistant -puheohjausta. Videokuvaus onnistuu 4k-laatuisena.

Järjestelmää pyörittää Qualcomm Snapdragon 636 -piiri, jollainen löytyy monista keskihintaluokan puhelimista. Suomessa myytävän version ram-muisti on neljän gigatavun kokoinen ja sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavun verran. Tilaa pystyy kasvattamaan muistikortilla 400 gigatavuun asti. Edullisempaa kolmen gigatavun ja 32 gigatavun mallia ei ainakaan toistaiseksi ole Suomeen tulossa.

Puhelimen runko on 6000-sarjan alumiinia ja takapinta on lasia. Takaa löytyy myös kaksisävyinen led-kuvausvalo ja sormenjälkilukija. Puhelimessa on vanha kunnon 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja latausliitäntänä usb-c. Akku on kapasiteetiltaan 3 060 milliampeerituntia. Pikalatauksella akun saa puolilleen puolessa tunnissa.Puhelin tulee saataville kiiltomustana ja teräksenvärisenä.

Puhelin on osa Android One -ohjelmaa, joka tarjoaa muun muassa nopeita käyttöjärjestelmäpäivityksiä sekä tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi. Myyntihetkellä Android-versio on vielä 8.1 Oreo eli toisiksi uusin.

www.hmdglobal.com