NokiaMob.net -sivusto kertoo, että Nokia on Euroopassa viidenneksi suosituin älypuhelimien myynnissä. Tiedot perustuvat Counterpoint Research -tutkimusyhtiön tuloksiin.

Nokian puhelimet valmistava HMD Global ylsi huhti-kesäkuussa kahden prosentin markkinaosuuteen, mikä on kolme prosettiyksikköä seuraavana olevan Xiaomin takana. Kuitenkin ero kolmen kärkeen eli 31 prosentin markkinaosuuteen yltävään Samsungiin, 21 prosentin osuutta hallussaan pitävään Huaweihin ja 17 prosentilla pronssisijalla olevaan Appleen on suuri. Muilla mantereilla HMD Global ei yltänyt viiden parhaan joukkoon, mutta maailmanlaajuisesti sijoitus oli yhdeksäs.

Peruspuhelimissa HMD Global on Euroopan ykkönen mojovalla 37 prosentin markkinaosuudella, samoin se on kärjessä Aasiassa 20 prosentilla. Pohjois-Amerikassa sijoitus on toinen 18 prosentin osuudella ja Intiassa kolmonen kahdeksan prosentin markkinaosuudella.

Nokian peruspuhelimien myynti on raportin mukaan laskussa, mutta älypuhelimien myynti on kohonnut 4,5 miljoonaan. Se on tähänastinen ennätys ja peittoaa vuoden 2017 viimeisen neljänneksen tuloksen niukasti.