Canon on esitellyt uuden superzoom-kameran. PowerShot SX70 HS on ominaisuuksiltaan ja ulkoasultaan järjestelmäkameraa muistuttava, mutta on varustettu kiinteällä zoom-objektiivilla.

SX70 HS yltää peräti 65-kertaiseen zoomiin. Optisesti zoomaus onnistuu 21–1 365 millimetrin polttovälialueella kinovastaavana, digitaalisesti telepään ulottuvuutta voi jatkaa 2 730 millimetriin. Aukkoluku on polttovälistä riippuen f/3,4–f/6,5, eli kovin valovoimainen linssi ei kuitenkaan pisimmillään ole.

Kamerassa on lisäksi 0 senttimetrin makrotila, joten sillä onnistuu todelliset erikoislähikuvat. Lisäksi löytyy viisisuuntainen kuvanvakain. Kennon ISO-herkkyyden pystyy valitsemaan välillä 100–3200. Sulkimen valotusajat on valittavissa 15–1/2000 sekunnin väliltä.

Kamerassa on kääntyvä 7,5 senttimetrin lcd-näyttö. Kenno on tarkkuudeltaan 20,3 megapikseliä, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin edeltäjämallissa SX60 HS:ssä. Kameralla on mahdollista kuvata jpg:n lisäksi raakakuvia, jolloin jälkikäsittelyyn jää enemmän pelivaraa.

Videokuvaus on mahdollista 4K-laadulla. PowerShot SX70 HS:n sisällä hyrisee DIGIC 8 -prosessori, jonka voimin valokuvia pystyy ottamaan kymmenen kappaleen sekuntivauhtia ja 4K-videota tallentamaan 29,97/25 kuvan tahdilla. Automaattitarkennuksen luvataan olevan responsiivinen ja mukautuva myös heikossa valossa. Jatkuvan tarkennuksen ollessa päällä kameralla onnistuu 5,7 kuvan sekuntitahti.

Kuvat ja videot pystyy synkronoimaan älylaitteelle tai tietokoneelle automaattisesti. Lisäksi kuvia pystyy ottamaan älypuhelimen avulla live-näkymällä varustettuna. Yhteyden voi ottaa bluetoothin tai wifin välityksellä.

PowerShot SX70 HS tulee saataville marraskuussa. Suositushinta on 584 euroa.

www.canon.fi