Nokian puhelimet valmistava HMD Global hankki takaisin Nokian takavuosien huippukameroista tutun PureView-tavaramerkin. Asiasta kertoo NokiaMob.net. Aikaisemmin yhtiö on hankkinut takaisin myös puhelimien vaihdettavien kuorien Xpress-On -tavaramerkin ja edullisen hintaluokan puhelinten Asha-brändin.

Ensimmäisen kerran PureView-brändiä käytettiin vuonna 2012 julkaistussa Nokia 808 -kamerassa, jossa oli 41 megapikselin kenno. Sitä käytettiin vain valmistajan parhailla kameroilla varustetuissa malleissa kuten Lumia 920, 950, 950XL, 1020 ja 1520. Se oli vuodesta 2014 Microsoftin hallussa.

Uuden paluun Android-puhelimilla tehnyt Nokia ei ole tähänastisilla malleillaan taistellut vielä kamerapuhelimien kärkipaikasta. Vielä Nokia 8 Siroccoa terävämpään kärkeen sijoittuvasta lippulaivamallista on kuitenkin huhuttu viime vuodesta alkaen. Kameroiden puolelta on huhuttu ainakin ZEISSin kanssa yhteistyössä tehdystä, useita eri polttovälejä kattavalla revolverilinssillä varustetusta mallista. Nyttemmin huhut ovat keskittyneet Light.coon, joka on kehitellyt usealla, jopa yhdeksällä linssillä ja sensorilla varustettua prototyyppipuhelinta.