HMD Global esitteli uuden budjettiluokan Nokia 2.3 -puhelimen. Se sijoittuu ainakin maailmalla reilun satasen hintaluokkaan ja korvaa kesäkuussa ilmestyneen Nokia 2.2:n. Toistaiseksi ei ole tiedossa, saapuuko puhelin Suomeen ja millä hinnalla.

Hintaan nähden ominaisuudet ovat monelta osin vakuuttavia. Lovinäytöllä on kokoa mukavat 6,2 tuumaa. Takana on kaksoiskamera 13 megapikselin pääkameralla ja 2 megapikselin kakkoskameralla. Edessä taas on 5 megapikselin selfie-kamera. Kameraohjelmisto räpsii kuvia ennen ja jälkeen suljinpainikkeen painalluksen ja ehdottaa parasta otosta. Selfie-kameran avulla hoituu myös kasvojentunnistus, ja sivulla on Google Assistant -painike.

Akku on budjettipuhelimeksi suuri 4 000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan ja sen luvataan riittävän kahdeksi vuorokaudeksi. Latausliitäntänä on microUSB ja lataustehoa vain 5 wattia. Käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie, ja käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat luvassa kahdeksi vuodeksi ja tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi.

Järjestelmäpiirinä on MediaTek Helio A22 ja sen kaverina on 2 gigatavua RAM-muistia. Tallennusmuistia on 32 gigatavua ja sitä voi halutessaan laajentaa microSD-muistikortilla. Rakenteeltaan puhelin on alumiinia ja kuoreltaan polymeeriä. 3D-nanotekstuuri antaa puhelimelle hintaluokassaan näyttävän ulkomuodon. Värit ovat syaani, hiekka ja hiili.

www.nokia.fi