Nokian puhelimia valmistava HDM Global esitteli kolme uutta puhelinta Barcelonan mobiilimessuilla, joista yksi on tehty korjattavuus ensimmäisenä mielessä. Julkaistut puhelimet ovat Nokia G22, Nokia C22 ja Nokia C32.

Nokia G22 on tehty yhteistyössä iFixitin kanssa. Puhelimeen on saatavilla korjausoppaita ja -osia joiden avulla esimerkiksi rikkimenneen näytön tai akun pystyy itse vaihtamaan. Puhelimen akku säilyttää kapasiteettinsa 800 latauskertaa, ja laite sisältää 2 vuoden käyttöjärjestelmäpäivitykset, 3 vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset ja 3 vuoden takuun. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa toimii Android 12.

Näyttönä puhelimessa on 6.5 tuuman LCD-näyttö 1600×720 pikselin HD+-tarkkuudella, 90 hertsin virkistystaajuudella ja 500 nitiin yltävällä kirkkaudella (tyypillinen). Näytön pintana on Corning Gorilla Glass 3 -lasi. Sormenjälkilukija löytyy virtapainikkeesta puhelimen oikealta sivulta. Akku on kapasiteetiltaan 5050 milliampeerituntia, jota voi ladata 20 watin pikalatauksella.

Tehoista on vastaamassa Unisocin kehittämä T606-järjestelmäpiiri, joka tukee vain 4G-yhteyksiä. Puhelimessa on 4 gigatavua RAM-muistia, mutta tuettuna on myös virtuaalinen RAM-muisti aina 2 gigatavun verran. Nokia G22 -puhelimessa on myös 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, joka perustuu UFS 2.2 -standardiin. Tuettuna on muistikortti aina kahteen teratavuun asti. Kamerakokonaisuuteen kuuluu 50 megapikselin pääkamera, ja kahden megapikselin syvyys- ja makrokamerat. Puhelimen mitat ovat 165 x 76,2 x 8,5 millimetriä ja paino 196 grammaa.

Nokia G22:n suositushinta on 199 euroa. Laite on ennakkomyynnissä heti ja sen toimitukset alkavat maaliskuun puolen välin tiedoilla. Nokia G22:n omatoimiseen korjaukseen tarkoitettuja varaosia on saatavana Euroopan iFixit.com -sivustolta. Sivustolta on saatavilla vaihdettava näyttö hintaan 49,95 euroa, akku hintaan 24,95 euroa ja latausportti hintaan 19,95 euroa. Alla olevassa kuvassa saatavilla olevat värivaihtoehdot.


NOKIA C22 on puolestaan pyritty rakentamaan kestäväksi, ja sille on myönnetty IP52-roiske- ja pölysuojaus. Karkaistun 2.5D-näytön lasin alla on metallirunko. Tämä malli tulee myyntiin kevyemmällä Android 13 (Go Edition) -käyttöjärjestelmällä. Puhelin tulee saataville keväällä 2023 ja suositushinta on 139 euroa.


Nokia C32 -puhelimelle mainitaan valtiksi Stellar Imaging -algoritmia käyttävä kamera. C32 tuo siten parannetun kuvalaadun entistä edullisempaan hintaluokkaan. Puhelimessa on kaksoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta ja kahden megapikselin makrokamerasta. Etukamerassa on kahdeksan megapikselin kenno. Android 13 -käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin saapuu myyntiin keväällä 2023 ja sen suositushinta Suomessa on 159 euroa.

HMD GLOBAL kertoi myös tähtäävänsä ensimmäiseksi suureksi globaaliksi älypuhelintoimittajaksi, joka valmistaa laitteensa Euroopassa. Yhtiön ensimmäisenä tavoitteena on kehittää valmiuksia ja prosesseja tuodakseen 5G Nokia -laitteiden tuotantoa Eurooppaan vuoden 2023 aikana.

nokia.com