Kiinalainen Nubia on esitellyt uuden Z20-puhelimen kotimaassaan. Se sisältää järeitä lippulaivaominaisuuksia ja lisäksi persoonallisia ratkaisuja. Puhelimen luvataan saapuvan syyskuussa myös Eurooppaan, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, nähdäänkö se Suomessa.

Erikoisena ominaisuutena puhelimessa on näyttö myös takaseinämässä, jolloin takakameraa voi käyttää selfie-kameran tavoin. Niinpä etupuolella ei ole lainkaan kameraa ja 6,42 tuuman Full HD+ -näyttö täyttää laajemman alan puhelimen etuosasta. Takanäyttö on hieman pienempi 5,1-tuumainen ja sen tarkkuus on HD+-tasoa. Sillä on mahdollista tehdä kaikki samat asiat kuin etupuolenkin näytöllä. Kummassakin näytössä on AMOLED-paneeli.

Pääkameran kenno on Sonyn 48 megapikselin tarkkuudella varustettu. Sen kaverina on 16 megapikselin laajakulmakamera 122,2 asteen kuvakulmalla sekä telekamera kahdeksan megapikselin kennolla ja kolminkertaisella optisella zoomilla. Puhelimessa on kaksi kappaletta kaksoisledeillä varustettuja salamavaloja. Makrokuvauksen luvataan onnistuvan 2,5 sentin päästä kohteesta.

Videokuvauspuolella on myös potkua, sillä kameralla voi kuvata 8k-tarkkuudella, tosin vain 15 ruudun sekuntinopeudella. Sen sijaan 720p-tarkkuudella maksimihidastusnopeus on jopa 1920 fps. Tuki löytyy myös 10 bitin hdr-videokuvaukselle. Mukana on myös optinen kuvanvakaaja.

Ensimmäisten joukossa Nubia Z20 on varustettu Qualcomm Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiirillä, joka on hieman tehokkaampi versio alkuvuoden lippulaivapuhelimista tutusta 855-mallista. Ram-käyttömuistin määrä on 6–8 gigatavua ja tallennusmuistin 128 tai 512 gigatavua. Käyttöjärjestelmä on toistaiseksi uusin Android 9.0 Pie.

Rakenteeltaan puhelin on lasia ja sen kyljissä on sormenjälkilukijat. Värivaihtoehdot ovat musta, punainen ja sininen. Puhelimessa on tämän vuoden lippulaivoissa melko tavanomainen 4 000 milliampeeritunnin akku. Sitä pystyy lataamaan usb-c-liitännän kautta varsin tehokkaalla 27 watin pikalatauksella.

Hinnoista Euroopassa ei ole vielä tietoa. Kiinassa puhelin maksaa halvimmillaan 3 499 juania, joka on noin 450 euroa. Yleensä ottaen hinnat ovat Euroopan markkinoilla Kiinaa korkeammalla.

www.nubia.com/en/