Honor on esitellyt Kiinassa Huawein kehittäjätapahtumassa Vision -ja Vision Pro -älytelevisiot. Ne ovat toistaiseksi ensimmäisiä laitteita, joissa valmistaja käyttää eilen julkistettua Harmony OS -käyttöjärjestelmää. Kiinassa molemmat tulevat myyntiin ensi viikolla. Myyntiintulosta Suomessa tai muualla Kiinan ulkopuolella ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Television sijaan Honor puhuu älyruudusta. Se on kooltaan 55 tuumaa ja yltää 4k-tarkkuuteen. Sitä voi käyttää myös älykodin hubina. Ruutu näyttää haluttaessa säätilan, seuraa paketteja ja sitä voi hallita älypuhelimella. Televisiossa on kiinalaisen hakukoneyhtiö Baidun kanssa kehitetty kahdeksanytiminen Honghu 818 -järjestelmäpiiri.

Vision Pro -malli tarjoaa myös esiin pomppaavan kameran ja kuusi kaukokenttämikrofonia, joita voi käyttää videopuheluihin 1080p-resoluutiolla ja 30 ruudun sekuntinopeudella. Pro-mallissa on neljä 10 watin kaiutinta perusmallin neljän sijaan.

Muutkin kiinalaiset mobiilivalmistajat ovat laajentamassa bisneksiään televisiomarkkinoille. Viime vuonna OnePlus ilmoitti aikovansa julkistaa oman televisionsa, joka todennäköisesti käyttäisi Android-käyttöjärjestelmää.

www.hihonor.com