OnePlus esitteli Lontoossa uuden 7T Pro -puhelimen. Samalla julkistettiin myös 7T-malli virallisesti Euroopan markkinoille. Keväiseen OnePlus 7 Pro -malliin verrattuna uutuudessa on Qualcomm Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa ylikellotuksen ansiosta tavalliseen 855 -piiriin verrattuna noin 15 prosenttia enemmän tehoa.

RAM-muistivaihtoehtona on nyt vain 8 megatavua, kun kevään mallia sai myös 6 ja 12 gigatavun käyttömuistilla. McLaren-erikoisversio kuitenkin on tarjolla 12 gigatavulla. Tallennusmuistia puolestaan löytyy 256 gigatavua. Käyttöjärjestelmä on heti kättelyssä tuorein Android 10. Akku on nyt hieman suurempi 4 085 milliampeeritunnin koollaan. Myös lataus on nyt 23 prosenttia nopeampi Warp Charge 30T. Latausliitäntänä on luonnollisesti USB-C.

Näyttö sen sijaan on täysin sama kuin kevään mallissa, eli kokoa on 6,67 tuumaa ja tarkkuutta QHD+-tasoisesti. Se tarjoaa edelleen korkean 90 hertsin virkistystaajuuden Fluid AMOLED-paneelitekniikalla. Sormenjälkilukija sijaitsee näyttöpaneelissa. Lovea näytössä ei ole, vaan etukamera pomppaa kevään mallin tavoin ylös tarvittaessa. Sen kenno yltää 16 megapikselin resoluutioon ja siinä on f/2,0-aukkosuhde sekä sähköinen kuvanvakain.

Kamerapuoli on jätetty ennalleen lukuun ottamatta laserautomaattitarkennuksen siirtoa hieman eri kohtaan. Pääkamera yltää 48 megapikselin resoluutioon Sonyn IMX586-kennon voimin ja puhelimessa on valovoimainen f/1,6-aukkosuhde sekä optinen ja sähköinen kuvanvakain. Kakkoskamerana on kolminkertaisen zoom-kertoimen tarjoava telekamera 8 megapikselin kennolla, f/2,4-aukkosuhteella sekä optisella kuvanvakaimella. Kolmantena on 16 megapikselin kennolla varustettu ultralaajakulmakamera, jonka aukko on f/2,2.

Puhelimen kehys on alumiinia ja etu- ja takapinta Gorilla Glass 5 -lasia. Ainoa värivaihtoehto on liukuvärjätty Haze Blue. Myyntiin puhelin saapuu 17. lokakuuta 759 euron hinnalla. Samalla julkistettiin 7T-perusversion hinta, joka on 609 euroa. Ainoa vaihtoehto on 8 + 128 gigatavun versio. Värivaihtoehdot ovat Frosted Silver ja Glacier Blue.

www.oneplus.com