Wharfedale on esitellyt uuden EVO4-kaiutinsarjan, joka sijoittuu budjettiluokan Diamond 11:n ja tulevan lippulaivaluokan Elysia-mallin väliin. Sarja on kehitelty Elysia-malliston kanssa samassa tutkimus- ja kehitysprojektissa.

Se sisältää koko kotiteatterikattauksen pienellä valinnanvaralla: kaksi jalustakaiutinta, kaksi lattiakaiutinta, keskikaiuttimen ja seinälle asennettavan surround-kaiutinmallin. Tulossa on myös pienempi keskikaiutin. Yhteistä kaikille EVO4-kaiuttimille on lippulaiva-Elysiasta tuttu laskostettu 55 millimetrin AMT-nauhadiskantti, joka tuottaa pistelähdemäisen säteilykuvion.

Jalustakaiuttimista pienimmissä kaksiteisessä Evo 4.1:ssä sen kaverina on viisituumainen keskiääni/bassoelementti. Suurempi jalustamalli Evo 4.2 taas on kolmiteinen ja sisältää suuremman 6,5 tuuman bassoelementin sekä 50 millimetrin dome-elementin keskialuetoistoon. Bassoelementin kalvo on Kevlaria ja siinä on sama moottori kuin Elysiassa. Dome-elementin taas luvataan tarjoavan lineaarisen vasteen 800 Hz ja 5 kHz välillä.

Lattiakaiuttimista Evo 4.3:ssa AMT-diskantin kaverina on dome-keskiääninen ja kaksi kappaletta viiden tuuman bassoelementtiä. Evo 4.4 on muuten vastaava, mutta bassoelementit ovat 6,5 tuuman kokoiset.

Kotelot ovat puolestaan kaarevia ja käsin viimeisteltyjä. Pintakerroksen alta löytyy voileipärakenne, jonka luvataan vähentävän resonansseja. Sisällä on rimoja ja vaimennusta. Basson toistossa auttaa refleksiputki. Jakosuotimia on kehitetty tuhansien tuntien kuuntelutesteillä, ja niiden sijoittelussa on pyritty välttämään elektromagneettista häiriötä.

Hinnat ovat Suomessa seuraavat:
Wharfedale EVO4.1: 599,00 € / pari
Wharfedale EVO4.2: 749,00 € / pari
Wharfedale EVO4.3: 1 199,00 € / pari
Wharfedale EVO4.4: 1 399,00 € / pari
Wharfedale EVO4.C: 549,00 €
Wharfedale EVO4.S: 1 199,00 € / pari

www.whar­fe­da­le.co.uk

www.au­de­lec.fi