Puhelimillaan viime vuosina perusteellisesti pakkaa sekoittanut OnePlus on ilmoittanut kehittävänsä ensimmäistä älytelevisiotaan. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen laajennus puhelinten valmistamisen ulkopuolelle.

Tavoitteena on perustaja ja toimitusjohtaja Pete Laun mukaan saumaton ja vaivaton käyttäjäkokemus: “Vaikka muu kuluttajaelektroniikka kehittyy, ovat televisiot edelleen melko tavallisia ja kömpelöitä.” Tästä esimerkkinä hän mainitsee puhelimen valokuvien katsomisen televisiosta.

Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa esimerkiksi teknisistä ominaisuuksista. Myös ilmestymisajankohta on vielä auki. Jotain on mahdollista päätellä yhtiön visiosta “valmistaa lippulaivatuotteita, jotka kehittävät ihmisten kokemuksia yksinkertaisuuteen, tehokkuuteen ja älykkäisiin toimintoihin perustuvilla laitteilla”. Joka tapauksessa television on tarkoitus toimia älypuhelimen kanssa.

Television kerrotaan olevan muotoilultaan minimalistinen ja ajaton. Yhtiö myös lupaa kuuntelevansa käyttäjiltä saatua palautetta televisionsa kehittämisessä.

www.oneplus.com