Seagate Technologyn omistama LaCie tuo kauppoihin keskimääräistä massiivisemmat 2big Dock -kiintolevyt, jotka on tarkoitettu ennen kaikkea 4k-videokuvan, suurten valokuvatiedostojen ja muiden paljon levytilaa vievien tiedostojen tallentamiseen.

Kotelon rakenne on alumiinia. Kokovaihtoehdot ovat 8, 12, 16 ja 20 teratavua. Kuka näin paljon levytilaa sitten tarvitsee? Ainakin ammattilaiset, mutta miksei muutkin tasokkaan videokuvan säilyttämisestä kiinnostuneet. Tunti 4k-videota vie tallennustilaa jo kymmeniä gigatavuja tallennusnopeudesta riippuen. Kovin suurta leffakokoelmaa ei siis tarvita, että päästään jo teratavulukemiin.

Siirtämistä helpottaa paikat sd- ja CompactFlash-korteille sekä kaksi Thunderbolt 3 -liitäntää. Niiden nopeus on enimmillään 440 megatavua sekunnissa, ja niihin voi kiinnittää myös kaksi 4k-tarkkuuksista näyttöä kerrallaan. Usb-liitännöillä edessä ja takana onnistuu tiedostonsiirron lisäksi myös lataaminen. Kiintolevyyn voi myös kytkeä 4k-näytön DisplayPort-liitännän kautta.

Suositushinnat alkavat 529 eurosta. Laitteella on viiden vuoden rajoitettu takuu Rescue-tietojenpalautuspalvelulla maustettuna. Mukana saa Adobe Creative Cloudin kaikkien sovellusten käyttöoikeuden kuukauden ajaksi. Sen normaalihinta on 62 euroa.

www.lacie.com