Onkyo on esitellyt kaksi 9.2-kanavaista kotiteatterivahvistinta – TX-RZ730 ja TX-RZ830. Niiden ominaisuudet muistuttavat monelta osin sisaryhtiö Pioneerin vastikään esittelemiä malleja.

Molemmissa vahvistimissa on tuki 4k hdr -kuvan läpiviennille. Ne myös pystyvät dekoodaamaan Dolby Atmos- ja DTS:X -ääniraitoja sekä Dolby Surroundia ja DTS Neural:X:ää. 9.2 kanavaa voidaan jakaa myös 5.2.4-muotoon tai pre-out-liitäntöjen tai aktiivikaiuttimien avulla myös 7.2.4-muodostelmaksi. Lisäksi laitteissa on tuki esimerkiksi toiseen huoneeseen sijoitettaville Zone 2- ja Zone 3 -vahvistimille pre- ja linjaulostulojen välityksellä.

Fyysisinä tuloliitäntöinä ovat audiopuolella usb, optinen, koaksiaalinen, kuusi linjasisääntuloa ja levysoitinliitäntä. Kuvan puolella taas saatavilla on takapaneelissa kuusi hdcp2.2-kopiosuojausta tukevaa hdmi-liitäntää. Ne tukevat 4k:ta, hdr10:ä, hlg:tä ja Dolby Visionia. Etupaneelissa on myös hdmi-liitäntä.

Myös verkkotoistomahdollisuuksia löytyy. ChromeCast on sisäänrakennettuna. Mobiilisovelluksista löytyy esimerkiksi Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn ja Amazon Music sekä dlna-verkkoserverin tuki. Monihuonetoiston makuun taas pääsee kahden järjestelmän eli DTS Play-Fin ja FlareConnectin kautta. Perinteisemmistä langattomista toistolähteistä saatavilla ovat bluetooth ja Airplay. Vahvistimessa on myös Google Assistant -puheohjauksen tuki. Molemmat laitteet pystyvät verkon kautta parhaimmillaan 24-bittisten ja 192 kilohertsisten flac-, wav- ja aiff-tiedostojen toistoon, kun taas alac on rajoitettu 96 kilohertsiin.

TX-RZ730:n tehoksi on ilmoitettu 175 wattia kuuden ohmin kuormalla. Se pystyy toistamaan dsd-signaalia 2,8 tai 5,6 megahertsin laadulla, pcm-muotoon kännettynä.

TX-RZ830:n luvataan tarjoavan 180 wattia kanavaa kohden. Se pistää paremmaksi myös dsd-toistossa, jossa se yltää 11,2 megahertsin laatuun. Erona on myös Pure Audio -tila, jonka luvataan vähentävän käiriöitä.

Valmistaja lupailee laitteita kauppoihin kesäkuussa.

www.eu.onkyo.com

www.loudgroup.fi