Onkyon osaomistaja Premium Audio Company on kommentoinut lehdistötiedotteella meidänkin eilen uutisoimaamme tietoa japanilaisen hifivalmistajan Onkyon konkurssista. Näyttää siltä, että huhut brändin kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.

Premium Audio Company hankki yhdessä Sharpin kanssa osan Onkyon audio- ja videoliiketoiminnasta syyskuussa 2021. VOXX International Corporation on puolestaan Premium Audio Companyn omistaja. Onkyo-yhtiön konkurssi ei koske näitä osioita. Kauppaan kuuluivat Onkyo- ja Integra-brändit, immateriaalioikeudet sekä vastuu Onkyon kodin viihdelaitteiden tuotekehittelystä, suunnittelusta, myynnistä markkinoinnista ja jakelusta. Tähän kuuluu joukko Onkyon ja Integran AV- ja stereovastaanottimia ja muita hifikomponentteja.

Premium Audio Companyn johtaja Paul Jacobsin mukaan Onkyon ja Integran tuotteiden kysyntä on ollut korkea, ja yhtiö onkin työskennellyt Sharpin kanssa kasvattaakseen tuotantoa ja liiketoimintaa. Myynnin odotetaan kaksinkertaistuvan lähiaikoina. Yhtiö on suuri tekijä audiomarkkinoilla, sillä sen omistukseen kuuluvat esimerkiksi Klipsch, Jamo, Mirage, ProMedia, Magnat, Heco, Mac Audio, Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite, Integra, Teac ja Esoteric.

www.voxxintl.com