Japanilainen hifivalmistaja Onkyo on mennyt konkurssiin. Takana on pitkä taival, sillä yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1946. Yhtiö hakeutui konkurssiin itse viime perjantaina 3,1 miljardin jenin eli noin 23 miljoonan euron velkojen takia.

Suuruuden päiviään Onkyo vietti 1970- ja 1980-luvuilla. Se on tarjonnut etenkin keskihintaista hifiä sitä kaipaaville. Syyksi esimerkiksi Forbesin artikkelissa arvioidaan, että yhtiö ei ole onnistunut mukautumaan nykytilanteeseen, jossa musiikkia kuunnellaan enemmän ja enemmän älylaitteiden avulla ja ohjelmistovetoisesti.

Brändi on ollut kuilun partaalla jo pidempään. Kolme vuotta sitten se oli vähällä päätyä audioalan jättiyhtiön Sound Unitedin suojiin Denonin ja Marantzin seuraksi, mutta Onkyo perui kaupan viime hetkellä. Viime elokuussa Onkyo listautui pois pörssistä, ja maaliskuussa Onkyon kaksi muille valmistajille laitteita valmistavaa sivuosastoa ajautui konkurssiin. Niiden kohtalon sinetöi viime aikojen komponenttien saatavuusvaikeudet.

Audioholics kuitenkin huomauttaa, että vuonna 2020 Onkyon, Pioneerin ja Eliten AV-osaston hankki Klipschinkin omistava Voxx International. Se esittelikin juuri viime CES-kuluttajaelektroniikkatapahtumassa uuden AV-vahvistinmalliston. Voxxilla on Sharpin kanssa sopimus AV-laitteiden valmistuksesta, joten todennäköisesti Onkyon nimi kuitenkin säilyy edelleen AV-maailmassa.