Optoma on esitellyt uuden P1 Smart 4K UHD Laser Cinema -projektorin, joka on suunniteltu erityisesti television korvaajaksi kotikäytössä. Se kykenee heijastamaan 120 tuuman kokoisen 4k-kuvan aivan seinän läheisyydestä.

Valotehoksi luvataan 3 000 luumenia ja pikseleitä löytyy 8,3 miljoonaa kappaletta. Projektori tukee myös hdr10:ä ja hlg:tä. Värintoiston luvataan olevan todentuntuista, valkoisen kirkasta ja mustan syvää.

Lisäksi projektori sisältää NuForcen kehittämän soundbar-kaiuttimen, joka tukee Amazon Alexa -tai Google Assistant -puheohjauksia. Sen luvataan toistavan äänen kristallinkirkkaasti, keskialueelta tasapainoisesti ja laajalta kaistalta. Mukana on myös bassoelementit. Laite tukee Dolby Digital -ja Dolby Digital Plus -dekoodausta ja siinä on Netflix- ja Youtube-palvelut. Älyominaisuuksista mainittakoon lisäksi IFTTT-tuki, jolloin sen voi kytkeä osaksi esineiden internetiä.

Ladattavissa on Optoma Connect -sovellus, jolla projektoria pystyy mukauttamaan lisää. Hinta on Yhdysvalloissa alustavan tiedon mukaan noin 3 000 dollaria. Siellä laitteen luvataan tulevan markkinoille vuoden toisella neljänneksellä.

www.op­to­ma­eu­ro­pe.com