Yhdysvaltalainen highend-valmistaja Magico on julkistanut kolmiteisen M2-lattiakaiuttimen. Ennestään M-sarjassa on ollut M6 ja M3, joita onkin hyödynnetty myös uutuuden suunnittelussa.

Magico M2:ssa on neljä kaiutinelementtiä. Diskanttina on 28 millimetrin timattipäällysteinen beryllium-dome. Ratkaisu parantaa jäykkyyttä lisäämättä kuitenkaan merkittävästi painoa. Elementin liikepoikkeama on suuri ja sitä liikuttaa neodyymimagneetti.

Kuuden tuuman keskiäänielementti ja seitsemän tuuma bassoelementeissä puolestaan on käytetty uutta ihmemateriaalia grafeenia, jossa yhdistyy terästä monin verroin suurempi jäykkyys ja keveys. Keskiäänielementissä on neodyymimoottori kahdella suurella magneetilla ja underhung-ratkaisulla. Puhekela on titaania. Jakosuotimessa on käytetty saksalaisen Mundorfin komponentteja.

Kaiuttimen rakenne on monikerroksisesta hiilikuidusta valmistettu monokokkirunko, samaan tapaan kuin M6-mallissa. Se tarjoaa alumiiniin verrattuna vahvemman kotelon painoon nähden. Samoin kaiuttimen sisätilavuus on suurempi ulkoisiin mittoihin nähden. Bassoelementit on sijoitettu vertikaalisesti. Lisävarusteena hankittavan MPOD 3-Pt -jalustan avittavan toistossa muuntamalla mekaanista energiaa lämmöksi ja eristämällä kaiuttimet lattiasta.

Suomeen saapumisesta ja täkäläisistä hinnoista ei ole tietoa. Yhdysvalloissa hinaksi kerrotaan 56 000 dollaria ja jalustalle 7 600 dollaria parilta. Siellä ne tulevat saataville vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä.

www.magico.net

www.audionord.se