Panasonicin peilittömät järjestelmäkamerat ovat viime vuosina olleet videokuvaajien suosiossa. Ensi syksynä yhtiöltä on tulossa uusi S1H-kamera, joka jatkaa viime vuonna Photokinassa esiteltyä täyden kennon S1-sarjaa.

S1H kykenee kuvaamaan 6k-tasoista kuvaa 24 ruudun sekuntivauhdilla, Panasonicin mukaan ensimmäisenä täyskennoisena kamerana maailmassa. 6k-tasoisena kuvasuhde on 3:2. Jos haluaa käyttää 16:9-kuvasuhdetta, kuva on tarkkuudeltaan 5,9k-tasoa, mutta kamera kykenee taltiomaan 30 ruutua sekunnissa. 4k-tilassa nopeus yltää 60 kuvaan sekunnissa.

Vaikka lopputuloksen ei olisikaan tarkoitus olla 6k-tasoista, on suuremmasta resoluutiosta kuitenkin apua, sillä siinä on jälkikäsittelyssä rajausvaraa. Videon tallennuksessa ei ole aikarajoituksia, joten kuvata voi niin kauan kuin muistikorttia ja virtaa riittää. Äänentallennus onnistuu 48-kHz/24-bit tai 96-kHz/24-bit -laadulla XLR-mikrofoni -adapterin avustuksella.

Dynaamiseksi alueeksi luvataan vähintään 14 aukkoa, joten kameran pitäisi kyetä taltioimaan sekä valoisat että pimeät hetket. Toistaiseksi ei ole vielä kerrottu, onko rungossa muiden S1-sarjalaisten tavoin kuvanvakaaja.

Hinnaksi on kerrottu 4 000 dollaria.

www.panasonic.com/fi/