Volvo ja suomalainen Varjo Technologies kertovat tehneensä yhteistyötä turvallisemman ajokokemuksen kehittämisessä viime kesästä lähtien. Lasien avulla Volvon suunnittelussa voidaan simuloida autolla ajamista. Niin kehitteillä olevat ominaisuudet voidaan koeajaa saman tien.

Varjo julkisti samalla VR-1-laseihinsa vaihdettavan XR-1 Developer Edition -etupaneelin, jonka avulla voi nähdä virtuaalitodellisuuden lisäksi todellisen ympäristön. Virtuaalimaailma ei näy pelkästään hologrammina vaan sulautettuna kameroiden välittämään reaalimaailmaan. Volvo on ollut mukana kehittämässä yhdistetyn todellisuuden eli XR:n sovellusta autojen ominaisuuksien arvioimiseksi. Volvo on myös sijoittanut Varjoon pääomaa.

Volvolla insinöörit ovat ovat testanneet myös ajamista lasit päässä, jolloin on voitu tutkia Varjon kehittämän katseenseurantatekniikan avulla, miten toimintoja käytetään ja mitä häiriötekijöitä ajamiseen liittyy. Mustien kohteiden luvataan näyttävän mustilta ja virtuaaliesineiden olevan läpinäkymättömiä.

Näkymä on koko näkökentän laajuinen. Sen toimitusten luvataan alkavan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. VR-1-lasitkin ovat tuoreet, sillä ne tulivat myyntiin helmikuussa 5 995 dollarin hintaan. Ne on tarkoitettu pääosin teollisuuskäyttöön.

Oheisista kolmesta Vimeoon ladatusta videosta voi tarkastella teknologiaa käytännössä.