Panasonic on julkistanut CES 2022 -kuluttajaelektroniikkatapahtumassa uuden LZ2000-television. Kyseessä on valmistajan uusi OLED-huippumalli, joka tuo viimevuotiseen JZ2000-malliin verrattuna parannettuja ominaisuuksia. Kokovaihtoehtoina on 55”, 65” ja ensimmäistä kertaa myös 77”.

LZ2000:n luvataan tarjoavan nyt enemmän kirkkautta paremman prosessoinnin ansiosta. Erityisesti kirkkaammilla alueilla yksityiskohtien tarkkuuden pitäisi nyt olla entistä parempi. Panasonicille jo muutamien vuosien ajan tuttuun tapaan uutuustelevision värintoisto on tuunattu Hollywoodissa yhteistyössä Company 3:n perustajan ja toimitusjohtajan, värinmäärittelyekspertti Stefan Sonnenfeldin kanssa. Väritarkkuuden luvataan olevan erinomaisella tasolla, ja LZ2000:n luvataan olevan paras vaihtoehto elokuvien ja sarjojen katsomiseen.

Uusia peliominaisuuksia ovat kaikki olennaiset peliasetukset ja -tiedot kokoava ja pelin tiimellyksessäkin käytettävä Game Control Board, automaattinen NVIDIAn grafiikkasuorittimen tunnistus ja parannettu latenssi 60 hertsin pelaamista varten. Tarjolla on myös HDMI 2.1 -yhteensopivuus. Kyseisen version ominaisuuksista televisio tukee High Frame Ratea, Variable Refresh Ratea ja 4K-kuvaa 120 hertsin taajuudella.

Suoraan television omista kaiuttimista soivan Dolby Atmos -toiston virittämisessä on ollut mukana Panasonicin hifi-merkki Technics. Äänentoisto koostuu koko etupaneelin leveydelle sijoitetuista useista suuntaavista linjakaiuttimista sekä sivuille ja ylöspäin suunnatuista kaiuttimista, joiden luvataan tarjoavan erinomaista tilaääntä. Suhteellista äänenvoimakkuutta pystyy säätämään huoneen eri osissa.

Auto AI -tilaa on parannettu. Viime vuonna julkistettu tekoälyominaisuus säätää tuttuun tapaan kuvaa ja ääntä katsotun sisällön mukaisesti reaaliajassa. Sen luvataan toimivan nyt sujuvammin ja tukevan useampaa ulkoista laitetta. Television luvataan myös osaavan nyt optimoida kuvan yksityiskohtaisemmin tunnistamalla genren ja ottamalla huomioon vallitsevan valon. Sensorit tunnistavat huoneen värilämpötilan ja säätävät television sävymaailman näyttämään siinä luonnolliselta. HCX Pro AI -piirin voimin toimivan tekoälyn luvataan osaavan säätää värejä fiksusti, muun muassa niin että ihon sävyt näyttäisivät luonnollisilta.

Televisio tukee useita HDR-formaatteja kuten Dolby Vision IQ:ta, Dolby Visionia, Filmmaker Modea, HDR10+ Adaptivea ja valokuville tarkoitettua HLG Photoa. Käyttöjärjestelmänä on tuorein My Home Screen 7.0, josta löytyvät tutuimmat suoratoistopalvelut. Saavutettavuutta näkörajoitteisten kannalta on parannettu. Merkittävimmät puheassistentit ovat myös tuettuja, joten television perustoimintoja pystyy hallitsemaan myös äänellä.

Panasonic LZ2000 saapuu myyntiin kesällä. Hintatiedot selviävät tuonnempana.

www.panasonic.com/fi