Kanadalainen IsoAcoustics on julkistanut videon, jonka tarkoitus on esitellä kaiuttimien alle ruuvattavien GAIA-vaimennusjalkojen vaikutusta äänentoistoon. Siinä näytetään A/B-testien kuuntelureaktioita, kun ääntä kuunnellaan jaloilla ja ilman. Testilaitteistona oli Naim Uniti Star, Naim SuperNait 3, Focal Sopra No2 -kaiuttimet. Kaiuttimet oli suunnattu samalla tavoin ja ne olivat yhtä kaukana kuuntelijasta.

Mukana testeissä oli 21 satunnaista osallistujaa, joihin kuului raskaan sarjan hifistejä mutta myös highendiin perehtymättömiä. Kuulijoille ei kerrottu demon luonnetta eikä käytettyä laitteistoa. Tarkoituksena oli osoittaa, että IsoAcousticsin tuotteiden tarjoamista parannuksista pystyy nauttimaan tavan tallaajakin.

Kuuntelijoista peräti 20 piti GAIA-vaimennustassuilla ryyditettyä toistoa parempana kuin ilman niitä – eli yhtä lukuunottamatta kaikki. Niin ekspertit kuin noviisitkin havaitsivat eron selkeydessä ja avoimuudessa.

Kyseiset vaimennusjalat on valittu muun muassa EISAn paras hifipäivitys -kategorian voittajaksi 2019–2020, ja Stereophile-lehti on valinnut ne vuonna 2018 toimittajien valinta -kategorian voittajaksi ja vuonna 2019 vuoden parhaaksi tuotteeksi.

www.isoacoustics.com

www.kruunuradio.fi