Brittiläinen hifilegenda LEAK palasi vuosikymmenten tauon jälkeen markkinoille pari vuotta sitten. Yhtiöllä on kunniakkaat perinteet. Se perustettiin vuonna 1934. Taustalla on nykyisin IAG Group, jonka rosteriin kuuluu muitakin saarivaltion pitkän linjan merkkejä kuten Quad, Wharfedale ja Mission. Konserni on muutenkin panostanut etenkin retrokaiutinmalleihin. Nyt vahvistinpuolellakin on jälleen tarjolla uusi vaihtoehto.

LEAK Stereo 230 on tehokkaampi ja DA-muuntimen osalta paranneltu versio comeback-mallista Stereo 130:sta. Se puolestaan kumartaa alkuperäiselle Stereo 30 -vahvistimelle. Stereo 230:ssä on suurempi 270 volttiampeerin rengasmuuntaja ja 2 x 15 000 mikrofaradin suotokondensaattorit. Pääteaste toimii ab-luokassa ja tarjoaa 75 watin tehon kanavaa kohti kahdeksan ohmin kuormalla sekä 115 wattia neljän ohmin kuormalla.

Kaveriksi sille voi hankkia designiltaan yhteen sointuvan LEAK CDT -cd-pyörittimen. Sille tai muille digilähteille Stereo 230:ssa on tuoreempi ESS Saber S9038Q2M HyperStream II -muunnin, joka yltää 32 bitin syvyyteen ja 768 kilohertsin näytteenottotaajuuteen – reilusti yli cd-laadun siis. Lisäksi vahvistin tukee dsd512-toistoa, MQA:ta ja on Roon Tested -sertifioitu. DA-muuntimessa on myös jitterin eliminointitekniikka oikomassa ruttuun menneitä bittejä.

Vahvistimessa on ajankohtaiset liitännät eli digitaalisista tuloliitännöistä optinen, koaksiaalinen, USB-B ja television liittämistä varten HDMI äänen ARC-paluukanavalla. Analogisia toistolähteitä varten on kaksi linjatasoista RCA:ta sekä vinyylin ystäville mm-phono. Langaton toisto hoituu Bluetooth 5:llä, joka on varustettu aptX- ja AAC-koodekeilla. Lähtöinä on kaiutinterminaalien lisäksi pre-out, kuulokeliitäntä sekä digilähdöistä optinen ja koaksiaalinen.

Markkinoille vahvistinta on lupa odottaa ensi vuoden puolella. Hintaa Suomessa ei ole vielä tiedossa.

leakaudio.com

audelec.fi