Techradar on koonnut listan parhaista kuulokkeista. Listaukseen mahtuu mukaan malleja eri hintaluokista ja kategorioista.

Parhaiden in-ear-kuulokkeiden pystin voittaa 1More Triple Driver. Näitä myös esimerkiksi Trusted Reviewsissä suopeasti arvioituja kuulokkeita ei tällä hetkellä saa Suomesta. Hinta ulkomaisissa verkkokaupoissa pyörii noin sadan dollarin tienoilla. Kuulokkeiden luvataan tarjoavan mehevää ääntä, laadukasta työnjälkeä ja lyömätöntä hinta-laatusuhdetta, mutta kaukosäädintä moititaan halvan oloiseksi.

Parhaat budjettiluokan in ear-kuulokkeet ovat syksyllä ilmestyneet RHA S500u:t. Niitä kehutaan työnjäljestä sekä tasapainoisesta ja rikkaasta äänestä. Miinuspuolia ovat ajoittainen sihisevyys ja kapea äänikuva. Kyseisiä kuulokkeita ei myöskään toistaiseksi näy kotimaisissa verkkokaupoissa – muita valmistajan malleja kyllä. Hinta pyörii ulkomailla 30–40 euron tietämillä.

Parhaat korvan päälle asetettavat kuulokkeet ovat artikkelin mukaan Grado SR60e:t. Niitä kuvataan mukaviksi käyttää ja niiden kerrotaan tarjoavan kohtuullisessa 119 euron hintaluokassaan vaikuttavaa yksityiskohtaisuutta. Miinusta tulee siitä, ettei johdossa ole säätönappeja.

Parhaat korvan ympäröivät kuulokkeet ovat Oppon planaarimalliset PM-3:t, joiden äänenlaatua Techradar kuvaa tyrmääväksi. Ne myös eristävät hyvin ulkopuolista meteliä. Miinusta tulee keinonahkaisista pehmusteista ja avoimiin kuulokkeisiin verrattuna vähemmän täsmällisestä toistosta. Hintaa niillä on 529 euroa.

Parhaat edulliset korvan ympäröivät kuulokkeet ovat AKG K92:t. Valmistajan sivut eivät kerro Suomen suositushintaa, mutta niitä myydään noin 50 eurolla. Kuulokkeissa on arvion mukaan panostettu ennen kaikkea elementteihin. K92-kuulokkeita kehutaan mukaviksi ja hyväsoundisiksi. Miinusta tulee muovisuudesta ja kiinteästä johdosta. Myös WhatHiFi kehui niitä arviossaan.

Parhaat vastamelukuulokkeet ovat Sonyn WH-1000XM2:t, jotka pärjäsivät hyvin myös vastamelukuulokkeiden vertailussamme. Plussaa ne saavat loistavasta melunestotoiminnostaan ja laadukkaasta äänestään. Miinusta tulee kosketustoiminnoista. Suositushinta Suomessa on 400 euroa.

Parhaat edulliset vastamelukuulokkeet ovat Philips Fidelio NC1:t. Niiden ääntä Techradar kuvaa tasapainoiseksi. Kehuja tulee myös työnjäljestä ja akunkestosta. Miinusta kuulokkeet saavat langallisuudesta ja ajoittaisesta äänen vuotamisesta. Hinta on Suomessa noin 200 euroa, mikä on melko selvästi korkeampi kuin arviossa mainittu 129 dollaria.

Parhaat langattomat kuulokkeet ovat Sennheiser Momentum Wirelessit. Niitä kehutaan mukavasta ja vahvasta rakenteesta, luokkansa parhaasta äänenlaadusta ja pitkästä akunkestosta. Korkeasta hinnasta sen sijaan tulee moitteita. Suomessa niiden suositushinta on 349 euroa.

Parhaat langattomat nappikuulokkeet ovat Optoma NuForce BE6i. Ne saavat kehuja mukavuudesta ja hinta-laatusuhteesta. Miinusta tulee vaatimattomasta kaukosäätimestä ja vähäisistä ominaisuuksista. Hinnat alkavat Suomessa noin 110 eurosta.

Parhaat täyslangattomat taas ovat Jabra Elite Sportit. Ne saavat kehuja urheiluominaisuuksistaan, eristävyydestään ja hyvästä äänenlaadusta. Korkeasta hinnasta sen sijaan annetaan miinusta, samoin kuin hieman vajavaisesta sykemittaustoiminnosta. Suositushinta on noin 250 euroa.

Techradarin artikkeli löytyy täältä.