PCMag on testannut JBL:n langattoman Charge 4 -kaiuttimen, joka ilmestyi tänä syksynä. Se on suositushinnaltaan Suomessa 179 euroa. Valmistajalle tavalliseen tapaan värivaihtoehtoja on runsaasti – peräti kymmenen.

Ulkoisesti Charge 4 on tuttuun tapaan sylinterin mallinen, kangas- ja metalligrillillä. Kaiutin on vedenpitävä ipx7-luokituksen mukaisesti, eli se kestää upotuksen metrin syvyiseen veteen noin 30 minuutiksi. Näin ollen se kestää myös roiskeita ja vesisadetta. Kaiuttimen äänestä vastaa yksi aktiivinen elementti, minkä lisäksi bassontoistoa on ryyditetty sivulle suuntaavilla passiivisäteilijöillä. Tehoa luvataan 30 wattia.

Kaiuttimessa on virtapainike, bluetooth-näppäin, äänenvoimakkuusnäppäimet ja toistonäppäin. Edelliseen raitaan ei pysty palaamaan. Jos hallussa on useita yhteensopivia JBL-kaiuttimia, niin niitä pystyy ketjuttamaan Connect+-näppäimen avulla. Speakerphone-ominaisuutta ei ole, eli kaiutinta ei pysty käyttämään puheluiden puhumiseen. Valmistaja ilmoittaa akunkestoksi noin 20 tuntia.

Kaiutin tarjoaa PCMagin mukaan tanakkaa, syvää ja puhdasta bassontoistoa kovillakin voimakkuuksilla. Ääntä myös lähtee kaiuttimen kokoon nähden paljon. Diskanttipuolta puolestaan on korostettu, jotta se pysyy paremmin kyydissä bassontoistoon nähden. Kuitenkin myös alakeskitaajuuksilta löytyy rikasta soundia ja yläkeskialueella läsnäolevuutta.

Kaikkiaan Charge 4 tarjoaa PCMagin mukaan hintaan ja kokoon nähden loistavaa äänenlaatua, joten se saa myös toimituksen valinta -statuksen. Hyvää on rikas bassontoisto, selkeä diskanttitoisto, vedenpitävyys ja suuri maksimiäänenvoimakkuus. Miinuspuolia ovat mono-toisto ja speakerphone-toiminnon puute, mutta kummatkaan eivät ole kaiuttimen kokoluokassa olennaisia ominaisuuksia.

PCMagin arvio löytyy täältä.