Alati ohuemmat nykytelkkarit eivät järin hääppöistä ääntä tarjoa. Tilanteen voi korjata soundbarilla, joka siinä sivussa tarjoaa muitakin fiksuja ominaisuuksia!


Rassaako ponneton ja ohut television äänentoisto? Sen korjaamiseksi ei tarvitse välttämättä ostaa erillislaitteita ja isoja kaiuttimia, vaan äänentoiston voi hoitaa yksinkertaisella ja kevyellä soundbarilla, esimerkiksi Denon Home Sound Bar 550:llä. Klassikkovalmistajan kompakti, vain 65 senttimetriä leveä ja 3,3 kilogrammaa painava äänentoistoratkaisu istuu sujuvasti Home-perheen langattomien kaiuttimien rinnalle ja tarjoaa siinä sivussa nipun nykyaikaisia ja fiksuja ominaisuuksia.

Home Sound Bar 550 sisältää yhdeksän kaiutinelementtiä (kaksi 19 millimetrin diskanttia, neljä 55 millimetrin laajakaistaa sekä kolme 50×90-millimetristä passiivisäteilijää) kehittyneellä vahvistinteknologialla, joiden voimin se tukee leffapuolen Dolby Atmos- ja DTS:X-surroundääniformaatteja. Leffaäänen rinnalla soundbar hoitelee myös korkearesoluutioäänen toiston joko suoratoistona tai vaikkapa paikallisista lähteistä. Kaikkea tätä ohjataan Denonin pidetyllä HEOS-ohjainsovelluksella.

Jos taloudesta sattuu jo löytymään muita HEOS-ekosysteemiin kuuluvia laitteita Denonilta tai Marantzilta, Home Sound Bar 550:n voi liittää kätevästi osaksi langatonta monihuonejärjestelmää. Tokihan laite toimii yksin sellaisenaankin, mutta se voidaan kevään myötä ilmestyvän ohjelmistopäivityksen jälkeen yhdistää esimerkiksi Denonin Home 150-, 250- tai 350-kaiuttimien kanssa, jolloin niistä muodostuu paketin taka-surroundkanavat. Lisää bassoa taas saa esimerkiksi Denon DSW-1H-subwooferista, jolloin kasassa on jo 5.1-konfiguraation mukainen monikanavapaketti.

Liitäntäpuolella Denon Home Sound Bar 550 tarjoaa digitaalisen optisen liitännän, 3,5 millimetrin auxin, eARC-ominaisuudella varustetun hdmi-annon sekä 4k-tasoisen hdmi-oton ja usb- sekä ethernet-liitännät. Verkkotoisto onnistuu siis langallisena mutta myös langattomasti, ja mukana on myös bluetooth. Apple-käyttäjien iloksi soundbar tarjoaa myös AirPlay 2 -yhteyden. Tavanomaisesta poiketen mukana on myös integroitavuusmahdollisuus useisiin kotiautomaatiojärjestelmiin, kuten Control4, Crestron, URC ja Elan.

Home Sound Bar 550:n päällyspuolella olevan ohjauspaneelin taustavalaistus syttyy automaattisesti käden sitä lähestyessä, ja mukana on yksinkertaiset ja tyylikkäät hipaisupainikkeet ohjausta varten. Toki paketissa on myös perinteinen kaukosäädin, ja ohjaus onnistuu myös edellä mainitulla HEOS-ohjainsovelluksella. Niissä molemmissa on esimerkiksi mahdollisuus määritellä kolme pikavalintaa suosikkilähteille ja -asetuksille.

Denon Home Sound Bar 550 on tullut juuri myyntiin Suomessa hintaan 649,90 euroa, ja se on saatavilla kautta maan.

Lisätiedot: Simex

Katso tästä video Denon Home Sound Bar 550:n toiminnasta: