Philips on julkistanut tämänvuotiset OLED805- ja OLED855-televisionsa vuosittaisessa televisiotapahtumassaan Amsterdamissa. Ne tulevat tarjolle 55 ja 65 tuuman kokoisina toukokuussa. Hinta selviää myöhemmin.

Teknisesti televisioissa ei ole eroa, vaan ainoastaan tummalla kromilla viimeistellyssä jalustassa. OLED805:ssa on kaksi minimaalista jalkaa, kun taas OLED855 seisoo keskelle sijoitetun jalan päällä.

Sisuksissa on nyt neljännen sukupolven P5-prosessori, joka käyttää tekoälyä, neuroverkkoja ja koneoppimista analysoidakseen videotietokantaa ja parantaakseen sen avulla kuvanlaatua. Uutuusmalleissa on myös Ambilight-tunnelmavalaistus, joka heijastaa ruudulla näkyvää värimaisemaa television sivuille ja yläpuolelle.

Televisiot tukevat HLG:tä, HDR10:ä ja dynaamisen HDR:n osalta HDR10+:aa ja Dolby Visionia, audiopuolelta Dolby Atmosta. Ääntä tuottaa 50-wattinen ja 2.1-kanavainen kaiutinjärjestelmä.

Käyttöjärjestelmänä on Android TV 9.0. Mukana tulee taustavalaistuilla näppäimillä varustettu kaukosäädin. Puheassistenteista televisiot tukevat Google Assistantia ja Alexaa. Kiintoisana yksityiskohtana kaukosäätimen takakansi on päällystetty Muirhead-nahalla.

www.philips.fi