Philips on esitellyt Fidelio-mallistoonsa uusia langattomia kotiteatterilaitteita: Dolby Atmos -soundbar, subbari ja hyllykaiutin. Fidelio-nimi on jo ennestään tuttu Philipsin lähivuosien hifi-laitteista, kuten testaamistamme, hinta-laatusuhteeltaan mainioista Fidelio X3 -kuulokkeista.

Philips ei ole lähtenyt kehittämään Fidelio-laitteisiinsa tyystin omaa langatonta monihuonejärjestelmää vaan luottaa DTS Play-Fihin, jota käyttää laaja skaala valmistajia edullisista kuluttajatuotteista highendiin. Järjestelmää vaihtamatta voi siis sukeltaa matalasta syvään päätyyn saakka. DTS Play-Fistä löytyy liuta suoratoistopalveluita, ja halutessaan talon jokaisen huoneen saa soimaan yhteen.

Fidelio FB1 -soundbar tarjoaa 15 kaiutinelementin voimin 7.1.2-kanavaista toistoa. Mukana on eteenpäin, sivulle ja ylöspäin suunnattuja elementtejä. Vasen, oikea ja keskikanava on koteloitu erikseen ja niiden elementit on sijoitettu D’Appolito-asetelmaan (keskiääni-diskantti-keskiääni). Jatkuvaa tehoa laite kätkee sisälleen 310 wattia.

Lisää bassoa kaipaaville tulee tarjolle Fidelio FW1 -subbari, jossa kahdeksan tuuman elementin lisäksi on kaksi sivuille suunnattua passiivisäteilijää. Jatkuvaa tehoa sille ilmoitetaan 200 wattia.

Täysipainoisempaa tilaääntä saa vielä hankkimalla kompaktit FS1-kolmitiekaiuttimet, jotka sopivat stereokaiuttimien lisäksi satelliittikaiuttimiksi 7.1.4-järjestelmään edellä mainittujen laitteiden seuraksi. Siinä on eteenpäin suunnattu diskantti, viistosti ylöspäin suunnattu keskiääninen ja alaspäin ampuva bassoelementti. Jatkuvaa tehoa ilmoitetaan 60 wattia. Näiden voimin systeemin luvataan suoriutuvan paremmin keskikokoisessa ja suuressa huoneessa.

Järjestelmä tunnistaa eri komponentit itsestään ja säätää toistoa sen mukaan. Kirsikkana kakun päällä FS1-kaiuttimissa on LED-valot, jotka sykähtelevät Philipsin televisioista tutun Ambilight-valaistuksen tahtiin, jolloin televisiota ympäröivien seinien lisäksi myös takaseinä saa värikylvyn. Kaikki uutuusmallit on viimeistelty ylellisellä Muirhead-nahkalla.

Uutuudet saapuvat kauppoihin vuoden loppupuoliskolla, ja lisääkin luvataan olevan tulossa.

www.philips.fi