Ambilight-taustavalaistusjärjestelmä on tunnetusti luonut uusia ulottuvuuksia televisionkatseluun, mutta nyt Philips on tuomassa teknologiaansa myös äänipuolelle.


Philips on julkistanut IFA-messuilla Berliinissä uuden, neljästä mallista koostuvan soundbar-valikoiman, mutta mielenkiintoisempaa on se, että klassikkovalmistaja lanseerasi nyt myös langattoman Fidelio FS1 -kaiuttimen. Erityisen FS1:stä tekee se, että kaiuttimeen on integroitu valmistajan suosittu Ambilight-taustavalaistusteknologia, joka on tullut viimevuosina tutuksi sen uusimmissa televisiomalleissa.

FS1:ssä Ambilight on toteutettu kahdeksalla pienellä ledillä, jotka on sijoitettu kaiuttimen takapaneeliin. Ne synkronoituvat automaattisesti Philips-television Ambilight-järjestelmään. Valmistaja ei vielä kertonut, kuinka valaistus pelaa pelkkää musiikkia kuunneltaessa, mutta oletettavaa on, että valaistus reagoi musiikin sisältöihin samalla tyylillä kuin televisiopuolella.

FS1 on toimintaperiaatteeltaan langaton aktiivinen kolmitiekaiutin, jossa on tuuman diskantti, 3,5 tuuman bassokeskiääninen sekä yläosaan pieneen kulmaan sijoitettu 2,5 tuuman elementti. FS1 toimii paitsi perinteisenä langattomana kaiuttimena ihan sellaisenaan, mutta kahdesta FS1:stä saa myös stereokaiutinparin.

Lisäksi FS1:tä voi käyttää osana surround-äänijärjestelmää, ja yläosan elementin ansiosta siltä onnistuu myös Dolby Atmos -äänen toisto. Lisäksi yhdessä Philips-television kanssa FS1-pari voidaan määritellä oikeaksi ja vasemmaksi pääkanavaksi television kaiuttimen toimiessa keskikanavana. Myös sisällyttäminen muiden valmistajien järjestelmiin onnistuu DTS Play-Fi -alustan ansiosta.

Philips ei vielä paljastanut uusien soundbariensa tai FS1-kaiuttimen hinta- ja saatavuustietoja.

Lisätiedot: Philips