Brittiläisen kotiteatteriaiheisen keskustelupalstan AV Forumsin lukijat ovat äänestäneet parhaan oled-television neljän valmistajan televisioiden kuvanlaatua vertaavassa sokkotestissä.

Philipsin järjestämässä mittelössä mukana olivat LG C8, Panasonic FZW802, Philips OLED+ 903 ja Sony AF9. Kaikki ne olivat kooltaan 65 tuumaisia. Sokkotestillä tässä tapauksessa tarkoitetaan, että televisioiden merkit ja mallit oli naamioitu tunnistamattomiksi yleisölle. Siihen osallistui 37 lukijaa.

Ensimmäisellä katsomiskerralla televisiot kalibroitiin puolueettoman tahon toimesta alan standardeja vastaaviksi. Voittajaksi valikoitui Philipsin televisio 32 prosentin osuudella äänistä. Toisena oli Sony 24 prosentin äänisaalillla. Jaetun kolmannen sijan nappasivat Panasonic ja LG 13 prosentilla. 18 prosenttia äänestäjistä ei nähnyt eroa televisioiden kuvanlaadussa.

Toisella katsomiskerralla käytettiin televisioiden omia dynaamisempia kuvatiloja, jolloin peliin astuvat televisioiden omat kuvanparannustekniikat. Silloin Philipsin etumatka oli ensimmäistä kierrostakin selvempi 56 prosentilla. Toiseksi tullut Sony oli kaukana takana 17 prosentin osuudella.

Samainen Philipsin televisio pokkasi voiton myös lokakuussa saksalaisen PC-Magazinin vastaavassa sokkovertailussa, johon osallistui 35 lukijaa. Silloin luvut olivat vielä selvemmät Philipsin hyväksi. Myös kyseinen tilaisuus oli Philipsin järjestämä.

OLED+903 hinnat ovat Suomessa 55-tuumaisena 2 499 euroa ja 65-tuumaisena 3 499€.

www.philips.com/tv