Pioneer on esitellyt HDJ-CX-kuulokkeet DJ-studiokäyttöön. Kuulokkeet ovat korvan päälle asetettavaa on ear -mallia DJ-kuulokkeille tavalliseen tapaan. Niiden pehmustetyynyt on päällystetty velourilla, minkä pitäisi olla mukavan tuntuinen korvilla pidemmässäkin kuuntelussa. Kuulokekupit ovat kääntyvät mutta eivät taittuvat.

Elementit ovat dynaamiset ja kooltaan 35 millimetriä. Niiden PEEK-PU-PEEK-kartio on valmistettu useista polymeerikalvoista. Kuulokekupit on varustettu akustisella bassorefleksikammiolla. Taajuusvasteen luvataan yltävän reilusti yli ja alle ihmisen kuulorajojen eli 5 hertsistä aina 30 kilohertsiin asti. Impedanssiksi ilmoitetaan 32 ohmia ja herkkyydeksi 103 desibeliä milliwattia kohden.

Kuulokkeet ovat läpäisseet Yhdysvaltojen armeijan MIL-STD-810H-kestävyystestin, joten niiden pitäisi kestää ankaraakin keikkakäyttöä. Siitä huolimatta kuulokkeet ovat keveät, vain 136 gramman painoiset muun muassa ohuen pantaosansa ansiosta. Niinpä kuulokkeita pitäisi jaksaa pitää korvilla pidemmänkin setin ajan.

Pioneer HDJ-CX -kuulokkeiden hinta on 140 euroa, ja myynti alkaa huhtikuussa. Mukana tulee kaksi irrotettavaa johtoa ja kahdet pehmustetyynyt.

www.pioneerdj.com