Pioneer on esitellyt uuden stereovahvistimen, joka on ominaisuuksiinsa nähden varsin kohtuuhintainen. A-40AE on integroitu vahvistin, eli siinä on sekä etu- että päätevahvistin. Etupaneelista löytyy säätimet äänensävylle, kanavatasapainolle ja äänenvoimakkuudelle sekä valitsin toistolähteille. Vahvistimen voi asettaa power amp direct -tilaan, jolloin sen kanssa voi käyttää myös erillistä etuvahvistinta.

Tehoa A-40AE:lle luvataan 76 wattia kanavaa kohden neljän ohmin kuormalla. Hyötysuhteen luvataan olevan ”Direct Energy” pääteasteen ansiosta korkea. Erityistä on, että vahvistimella voi toistaa musiikkia kaksista kaiuttimista yhtä aikaa.

A-40AE:ssa on kahdeksan sisääntuloa, joista viisi on linjatasoisia. Lisäksi on yksi levysoitinsisääntulo mm-rasioille sekä optinen ja koaksiaalinen digisisääntulo, joka pystyy 24-bitin ja 192 kilohertsin toistoon. Da-muuntimena on 32-bittinen ja 384 kilohertsinen Wolfson. Lähtöinä on linja- ja kuulokeulostulot.

Pioneer lupailee vahvistinta myyntiin elokuussa. Värit ovat musta ja hopeanharmaa. Suomen hinnat ja aikataulut eivät ole vielä tiedossa, mutta hintaluokka on noin 500 euroa.

www.pioneer-audiovisual.eu

www.loudgroup.fi