Brittiläisen kaiutinvalmistajan PMC:n Fact-sarjan uutuusmallit ovat saapumassa Suomeen. Toukokuussa ilmestyneet fact.8 Signature ja fact.12 Signature -kaiuttimet ovat saaneet uutta tekniikkaa ja ratkaisuja Fenestria-lippulaivamallista. Komponenttien sijoittelussa on pyritty häiriöiden minimoimiseen.

Kaikkea ei toki ole mullistettu, sillä kaiuttimissa on PMC:lle tuttu ATL-transmissiolinja, minkä luvataan tarjoavan puhtaampaa bassontoistoa pienemmällä kotelolla ja matalammalla äänenvoimakkuudella tinkimättä silti keskialueen realismista.

Fact.8 Signature -kaiuttimien kahdeksan tuuman bassoelementti on valmistettu jäykästä luonnonkuidusta, diskanttina on SEASin kanssa kehitetty SONOMEX. Kaiuttimen hinta on 8 190 euroa parilta ja sen luvataan saapuvan demottavaksi alkusyksyllä.

Fact.12 Signature -kaiuttimissa on 12 tuuman bassoelementti kevytmetallikartiolla, samainen SONOMEX-domediskantti ja 50 millimetrin dome-keskiäänielementti. Kaiuttimet maksavat 16 790 euroa parilta.

Kummassakin viimeistelyvaihtoehdot ovat valkoinen silkki ja metallinen grafiitti. Tarkemmin kaiuttimista voi lukea täältä.

www.pmc-speakers.com

www.mrhifi.fi