PreSonus on esitellyt uudet Eris XT -studiomonitorit koti- ja ammattikäyttöön. Ne sijoittuvat budjettihintaluokkaan, mutta tarjoavat aiempaan Eris-malliin verrattuna kehittyneempiä ominaisuuksia, uudet elementit, suuremman refleksikotelon ja uudelleen suunnitellun aallonohjaimen.

Diskanttitaajuuksien taajuusvasteen luvataan olevan aiempaa parempi. Aallonohjaimen ansiosta dispersio on 100 astetta horisontaalisesti ja 60 astetta vertikaalisesti, joten kaiutin tarjoaa leveän kuuntelupisteen ja ehkäisee varhaisia heijastuksia.

Kookkaampi kotelo puolestaan auttaa bassontoistoa yltämään alemmas. Kaiuttimien luvataan tarjoavaan yksityiskohtaisuutta ja syvyyttä, joista on poimittavissa myös hienovaraisemmat transientit erilaisissa kuunteluympäristöissä.

Eris XT -malleja on kaksi. Pienempi on 5,25 tuuman komposiittielementillä ja tuuman domediskantilla varustettu E5 XT, jossa on kaksi ab-luokan vahvistinta, 80 wattia tehoa ja enimmillään 102 desibelin äänenpaine. Taajuusalueeksi ilmoitetaan 48–20 000 hertsiä.

Eris E8 XT:ssä taas on kahdeksan ja 1,25 tuuman elementit sekä 140 wattia tehoa. Äänenpaineeksi ilmoitetaan 105 desibeliä ja taajuusalueeksi 35–20 000 hertsiä.

Kaiuttimista löytyy ylipäästösuodin sekä keskialueen ja diskantin säädöt ja kolme vaihtoehtoa tarjoava kytkin, jolla kaiuttimen asettelua voi kompensoida. Liitännät balansoituna xlr:nä, trs:na ja rca:na.

Suomen hinnat ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa.

www.presonus.com

www.nordicaudio.eu