BoringPhone kerää joukkorahoitusta tavallista kuivakammalle älypuhelimelle. Se tarjoaa hieman enemmän kuin peruspuhelimet, mutta vähentää surahduksia, ilmoituksia ja muuta zäpädäpää. Tavoitteena uusiseelantilaisella yhtiöllä on ollut tehdä luurista niin tylsä, että sitä tulisi käytettyä mahdollisimman vähän.

Rautapuoli on jätetty suosiolla muiden huoleksi, sillä puhelin on käytännössä sama kuin Xiaomi Mi A1. Siinä on 5,5 tuuman kokoinen näyttö, keskiluokan Qualcomm Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua ram-käyttömuistia, 32 gigatavua tallennusmuistia, 12 megapikselin kamera ja 3 080 milliampeeritunnin akku.

Käyttöjärjestelmä on kuitenkin riisuttu äärimmäisen yksinkertaiseksi. Sillä voi kirjoittaa tekstareita soittaa tavallisia tai videomuotoisia puheluita, kuunnella musiikkia ja podcasteja sekä käyttää gps-paikannusta. Selainta, sähköpostia ja sovelluskauppaa se ei kuitenkaan tarjoa, joten esimerkiksi somettamisesta on turha haaveilla.

Joukkorahoituskampanja on käynnissä vielä muutaman päivän. Minimitavoite ei ole vielä täyttynyt, mutta hieman siitä puuttuu enää muutama satanen. Halvimmillaan puhelin maksaa noin 233 dollaria, minkä päälle tulevat postikulut. BoringPhonen joukkorahoituskampanja löytyy täältä.