Pro-Ject on esitellyt uuden X1-vinyylisoittimen. Sen luvataan tarjoavan audiofiilitasoista toistoa maltilliseen hintaan. Valmistaja kertoo säästäneensä jättämällä turhat ominaisuudet pois, mutta mistään alkaen-hintaisesta soittimesta ei silti ole enää kysymys.

X1 on täysin manuaalinen. Siinä ei ole bluetoothia, phono-etuastetta ja usb-liitäntää. Runko on raskas ja valmistettu mdf:stä. Sen alla on säädettävät jalat. Levylautanen puolestaan painaa 1,5 kiloa ja on akryyliä.

Moottori on eristetty ja hihnavetoinen. Soitin tukee 33,3, 45 ja 78 kierroksen nopeuksia. Huojunnan kerrotaan olevan 0,15 prosenttia 33,3 kierroksen nopeudella ja 0,13 prosenttia 45 kierroksen nopeudella. Äänivarsi on 8,6 tuuman mittainen, erikoisjäykkä ja valmistettu hiilikuidusta ja alumiinista.

Soitin on valmistettu käsin Euroopassa. Mukana tulee akryylinen pölysuoja sekä Connect-IT E RCA -johdot, jotka ovat kapasitanssiltaan matalat.

X1:n hinta on ilman äänirasiaa 699 euroa. Ortofonin Pick-It S2MM -äänirasian kanssa se maksaa 799 euroa. Värivaihtoehdot ovat pähkinäpuu sekä kiiltolakattu musta ja valkoinen.

www.pro­ject-au­dio.com

www.ah-hi­fi­sys­tems.fi