Pro-Ject on julkistanut 30-vuotisjuhliensa kunniaksi Debut Pro -levysoittimen.

Debut-sarja julkaistiin alkujaan vuonna 1998. Siitä on ilmestynyt sittemmin erinäisiä versioita. Pro-malli sijoittuu Debut Carbon Evon yläpuolelle.

Debut Pro perustuu Debut-malliin, mutta jokainen komponentti on suunniteltu uudelleen. Äänivarsi on ensimmäisenä Debut-soittimena hiilikuitu-alumiinivarsi, jonka luvataan olevan samanaikaisesti kevyt ja jäykkä. Siinä on atsimuutin ja vertikaalisen seurantakulman säätö.

Mukana tulee esiasennettuna ja -säädettynä uusi MM-tyyppinen Pick-IT Pro-äänirasia. Se on valmistettu Ortofonin kanssa Ortofon 2M:n pohjalta, mutta Pro-Jectin mukaan sen soundi muistuttaa Ortofonin 50-luvulta asti tuotannossa ollutta SPU-rasiaa.

Soittimessa on Pro-Jectin itse suunnittelema ja valmistama vaihtovirtamoottori, joka on eristetty rungosta. Nopeus on valittavissa 33, 45 ja 78 kierroksen väliltä. Pohjassa on vaimennetut, korkeussäädettävät metallijalat.

Viimeistelyvaihtoehtona on mattamusta. Ensimmäisille markkinoille soitin saapuu syyskuussa. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.project-audio.com/en

www.ah-hifisystems.fi