Yamaha on esitellyt langattomat vastamelukuulokkeet. Erityistä YH-L700A-mallissa on 3D-äänentoisto pään seurannalla. Valmistaja lupaa kuulokkeiden tarjoavan mukaansatempaavaa 360 asteen toistoa.

Kuulokkeet ottavat vastaan stereosignaalia ja muuntavat sen virtuaaliseksi tilavaikutelmaksi. Päänseurannan ansiosta kuunteluvaikutelman pitäisi muistuttaa kaiutinkuuntelua tai live-tilannetta.

Vastamelutoiminnon luvataan olevan tavallista kehittyneempi. Se tarkkailee melutasoa ulkoisten mikrofonien lisäksi sisäisillä mikrofoneilla. Siihen kuuluu myös Ambient Sound -tila, jonka avulla saa kuulumaan halutessa myös ympäristöääniä.

Bluetooth-yhteys on versiota 5, ja akunkestoa luvataan enimmillään 34 tunniksi. 3D-käytössä kestoa riittää tosin vain 11 tunniksi. Akun saa ladattua täyteen 3,5 tunnissa mukana tulevalla kaapelilla. Tuki löytyy AAC- ja aptX-koodekeille.

Kuulokkeet ovat korvan ympäröivät ja suljetut. Toisto hoituu 40 millimetrin kuuloke-elementtien voimin. Langallisesti käytettynä kuulokkeet yltävät Hi-Res-sertifioituun, sillä taajuusalue yltää kahdeksasta hertsistä 40 kilohertsiin saakka. Painoa kuulokkeilla on 330 grammaa.

Android- ja iOS-laitteille on ladattavissa Yamaha Headphones Controller -sovellus. Sieltä pystyy valitsemaan äänitiloja eri tarpeisiin, esimerkiksi Cinema, Drama, Music Video, Audio Room, Background Music, Outdoor Live ja Concert Hall.

Ominaisuuksiin kuuluu Yamahan Listening Optimizer, joka säätää kuuntelukokemusta kuulokkeiden istuvuuden mukaan sekä Listening Care, joka auttaa toistamaan koko taajuuskaistan hiljaisellakin äänenvoimakkuudella. Mukana tulee kuljetuskotelo.

Yamaha YH-L700A tulee markkinoille elokuussa. Hinta on tavallista korkeampi 519 euroa.

fi.yamaha.com