Headfonics on testannut Pro-Ject Audion Pre Box S2 Digitalin, jossa yhdistyy pienessä paketissa da-muunnin, esivahvistin ja kuulokevahvistin. Se on osa kantikasta ja alumiinikuoreen pakattua Box Design- sarjaa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea. Laite maksaa Suomessa 379 euroa.

Laite sai EISA 2017–2018 -palkinnon da-muuntimien ja kuulokevahvistimien sarjassa. Pieneen kokoon on saatu ujutettua kaksoismono-signaalitie. Sisällä on kaksi ES9038Q2M-da-muunninpiiriä. Se on varsinaisesti suunniteltu mobiilikäyttöön, mikä selittää osaksi pienen koon. Numerodata on silti varsin vakuuttavaa, sillä dynaamiseksi alueeksi ilmoitetaan 124 desibeliä ja harmoniseksi kokonaissäröksi 0,0003 prosenttia.

Pcm-tiedostoista Pre Box S2 Digitalilla hoituu 32-bittinen ja 768 kilohertsinen laatu usb-liitännän kautta. Optisen ja koaksiaalisen liitännän kautta puolestaan onnistuu 24-bittinen ja 192 kilohertsinen pcm-ääni. Dsd-puolelta taas onnistuu dsd512-tasoinen dekoodaus. Laite myös tukee mqa-toistoa, Roonia, Tidalin Masters-tasoa.

Mukana tulee virtalähde, ajurit sisältävä cd-levy ja käyttöohje. Hallinta tapahtuu etupaneelin säätimien tai kaukosäätimen avulla. Etupaneelissa on tuuman kokoinen värillinen led-näyttö. Äänenvoimakkuuden säätimenä on analoginen askelvaimennin, jossa on 80 porrasta -80 desibelistä nollaan desibeliin.

Sisääntuloina on usb, koaksiaalinen ja optinen. Lähtöinä taas on rca-pari ja etupaneelin 6,3 mm kuulokelähtö. Lisäksi löytyy micro-usb-sisääntulo virranantoon. Käytettävissä on kahdeksan digitaalista filtteriä, joilla voi muokata toistoa omaan korvaan sopivaksi. Mqa-tiedostojen toistossa ne eivät kuitenkaan ole käytössä. Lisäksi löytyy särönkompensointitoiminto.

Headfonics toteaa, että Pre-Box S2 Digitalissa on viimeisimmät nykyään kaivatut ominaisuudet, kuten Roon, mqa, matala kohinataso, helppo liikuteltavuus ja miellyttävä äänentoisto. Ääntä kuvataan puhtaaksi ja selkeäksi. Toisto on tasapainoinen ja diskantit eivät sihise. Laitteen 68 milliwatin kuuloketeho ei testin mukaan riitä puskemaan raskaimpia kuormia parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kevyempiä kyllä.

Koko Headfonicsin juttu löytyy täältä.

www.project-audio.com

www.ah-hifisystems.fi