Tanskalainen putkivahvistinspesialisti Copland on esitellyt uuden integroidun CTA408-vahvistimen. Sen luvataan tarjoavan yksissä kuorissa erillisten etu- ja päätevahvistimien suorituskykyä.

Laite sisältää erilliset sisääntuloliitännät mc- ja mm-äänirasioille, monitorisisään- ja ulostulot, kuulokevahvistimen ja putkia säästävän käynnistyksen. Tehoa luvataan 2 x 75 wattia kolmen tai kahdeksan ohmin kuormalla. Nimellisimpedanssi on neljä tai kahdeksan ohmia. Mm-rasioille ottoimpedanssi on 47 kilo-ohmia, mc-rasioille se on säädettävissä 50, 100 ja 470 ohmin välillä. Taajuusvasteen luvataan yltävän viidestä hertsistä peräti sataan kilohertsiin (- 3 dB).

Päätemuuntajat ovat Coplandin omaa tuotantoa, ja niiden luvataan tarjoavan täyttä tehoa myös alle 20 hertsin taajuuksille. Pääteputkina on neljä kappaletta KT150-mallia, joka on tuorein variantti KT88-mallista. Vahvistimessa on myös a-luokassa toimiva kuulokevahvistin, joka mykistää kaiutinlähdöt, kun kuulokkeet kytketään.

Hinta ja saapumisaikataulu Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Britanniassa vahvistin tulee myyntiin tammikuussa 2019 noin 6 400 punnan hintaan.

www.kruunuradio.fi

www.copland.dk