Yle on tuonut Areena-palvelunsa suorat tv-lähetykset ja videotallenteet katsottavaksi koko EU-alueelle. Ne ovat katsottavissa uusimmilla Areena iOS- ja Android sovelluksilla. EU-käyttö kuitenkin vaatii kirjautumisen Yle Tunnuksella ja tunnistautumisen sen Omat tiedot -näkymässä.

Tunnistautuessa tarkistetaan käyttäjän kotipaikka Väestörekisterikeskuksesta. Se onnistuu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Yle ei kuitenkaan tallenna kotikuntaa, henkilötunnusta tai muita väestörekisteritietoja. Tunnistautuminen tapahtuu vain kerran. Taustalla tunnistautumisessa on EU-asetus, joka mahdollistaa siirrettävyyden.

Audiosisällöt puolestaan tulevat saataville vuoden 2019 alkupuolella. Myös selaimen kautta katselu ja kuuntelu tulee saataville alkuvuoden aikana. Yksittäisten suorana lähetettävien sisältöjen tai niiden tallenteiden katsomisessa saattaa olla edelleen rajoituksia.

Suomessa Areenaa voi edelleen käyttää, vaikka ei kirjautuisi tai vahvistaisi kotipaikkaansa. Yle on eturintamassa eurooppalaisten julkisen palvelun yhtiöiden joukossa mahdollistaessaan sisältöjensä käytön muissa EU-maissa. Aikaisemmin niin on tehnyt vain belgialainen RTBF.

areena.yle.fi