Q Acoustics on esitellyt kompaktin M20-jalustakaiutinjärjestelmän. Se soveltuu asennettavaksi esimerkiksi työpöydälle, jalustalle, hyllyyn tai seinälle. M20:ssa ei ole verkkotoisto-ominaisuuksia. Sen sijaan tarjolla on aptX HD:lla varustettu Bluetooth-yhteys, joka tukee 24 bitin ja 48 kilohertsin tasoista digitoistoa.

Kaiuttimissa on 125 millimetrin basso/keskiäänielementti ja 22 millimetrin diskanttielementti, ja refleksiportti on sijoitettu kaiuttimen takaosaan. Tehoa irtoaa 2 x 65 wattia. Fyysisinä sisääntuloina on optinen liitäntä esimerkiksi televisiota varten, linjatasoinen RCA, 3,5 mm aux ja USB-B, jonka kautta onnistuu 24 bitin ja 192 kilohertsin digiäänen siirto. Jos pikkukaiuttimien kaveriksi kaipaa tanakampaa bassontoistoa, se onnistuu subbarilähdön avulla.

Kaiuttimista toinen on vahvistimen ja liitännät sisältävä pääkaiutin ja toinen on orjakaiutin. Sijoittelun helpottamiseksi kumpaakin kaiutinta voi käyttää oikeana tai vasempana kaiuttimena. Taajuuskorjaimen säätöä voi muokata sen mukaan, onko kaiuttimet sijoitettu nurkkaan, kiinni seinään vai vapaaseen tilaan. Näitä varten kaiuttimen takana on kytkimet. Mukana tulee kaukosäädin.

Q Acoustics on hyödyntänyt M20-kaiuttimissa muista kaiuttimista tuttuja ominaisuuksia, kuten pisteestä pisteeseen -rimoitus jäykkyyden parantamiseksi. Valmistajan mukaan se auttaa stereokuvan muodostumisessa.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.qacoustics.co.uk

www.simex.fi