Q Acoustics on esitellyt kolme uutta kaiutinmallia Concept-sarjaansa. Jalustakaiuttimia edustaa Concept 30, lattiakaiuttimia Concept 50, ja kotiteatteritarpeisiin on lisäksi Concept 90 -keskikaiutin. Kaiuttimien luvataan tarjoavan highend-tasoista toistoa kohtuullisemmalla hinnalla.

Uutuusmalleissa on nyt uudet viisituumaiset basso-keskiäänielementit ja vajaan tuuman kokoiset diskanttielementit. Kotelon luvataan olevan hiljaisin mahdollinen ja immuuni kaikenlaisille värähtelyille, tulivat ne sitten kotelon sisä- tai ulkopuolelta. Se on toteutettu Gelcore-voileipärakenteella, jossa seinämän keskiosassa on geeliä vaimentamassa ylätaajuuksia.

Lisäksi kotelon sisällä on pisteestä pisteeseen -rimoitus jäykistämässä rakennetta ja Helm­holtz-re­so­naat­to­rit vähentämässä kaiuttimen sisäisiä seisovia aaltoja. Kotelon pohjassa on vielä eristävä jalusta. Elementit on kiinnitetty erilliseen alumiinibaffeliin. Diskanttielementti on kiinnitetty kelluvasti etubaffeliin ja myös jakosuodin on eristetty mikrofonisuuden vähentämiseksi.

Viimeistelyvaihtoehtoina on musta, hopea ja valkoinen, kuten koko Concept-mallistossa. Halutessaan voi hankkia myös kerralla Concept 50 5.1 -kaiutinpaketin, jossa on etukaiuttimina Concept 50 -jalustakaiuttimet, takana Concept 30 -jalustakaiuttimet ja keskikaiuttimena Concept 90, ja Q B 12 -subbari hoitelemassa alataajuuksia.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.qa­cous­tics.co.uk

www.hifi.fi