Xiaomi tuo Redmi Note 8 Pro -puhelimensa myyntiin Euroopassa. Erityistä siinä on 64 megapikselin kamera, mihin nähden 249 euron hinta Espanjassa on varsin edullinen.

Takana on neloiskamera, joista pääkamerassa on Samsungin 64 megapikselin ISOCELL Bright GW1 -anturi. Kakkoskamerana on kahdeksan megapikselin ultralaajakulma. Niiden kaverina on kahden megapikselin makrokamera ja syvyysdataa tallentava kamera. Takana on lisäksi LED-salama. Automaattitarkennus perustuu vaiheentunnistukseen.

Puhelimessa on 6,53 tuuman LCD-näyttö, joka yltää 2340 x 1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuteen. Näyttö on varustettu pisaralovella etukameraa varten. Selfie-kamerassa puolestaan on 20 megapikselin kenno. Järjestelmäpiirinä on MediaTek Helio G90T. RAM-käyttömuistia on kuuden gigatavun verran. Tallennusmuistia on 64 tai 128 gigatavua versiosta riippuen. Lisää tilaa saa muistikortilla. Käyttöjärjestelmänä on Android 9.0 Pie MIUI 10 -käyttöliittymällä.

Akun kapasiteetti on kiitettävät 4 500 milliampeerituntia. Latausliitäntänä on USB-C ja pikalataus sujuu 18 watin teholla. Puhelimesta löytyy myös kuulokeliitäntä, NFC-yhteys ja infrapuna. Rakenteeltaan puhelin on alumiinia ja lasia, ja se on IP52-sertifioidusti roiskevesitiivis.

Espanjassa Redmi Note 8 Pro tulee saataville 26. syyskuuta. Hintaa on 64 gigatavun tallennusmuistilla varustetulla versiolla 249 euroa ja 128 gigatavun versiolla 269 euroa. Värivaihtoehdot ovat Mineral Grey, Pearl White ja Forest Green. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin myynti alkaa Suomessa ja millä hinnalla.

www.mi.com