Xiaomin budjettibrändi Redmi esitteli K20-lippulaivapuhelimensa. Siitä tulee tarjolle K20 ja K20 Pro -versiot, joista jälkimmäinen tarjoaa hieman järeämpiä ominaisuuksia. Hinta on painettu erittäin alas jopa verrattuna Suomessakin suosittuihin lippulaivan tappajiin OnePlussalta ja Honorilta.

Kiinassa edullisimmillaan noin 260 euron hintaan markkinoille tulevassa puhelimessa on hinnastaan huolimatta kolmoiskamera, esiin pomppaava selfie-kamera ja 6,39 tuuman amoled-näyttö.

Reilun kolmensadan euron yli kipuava K20 Pro -malli lataa tiskiin vielä Qualcommin järeimmän Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin. Ram-muistiakin on mallista riippuen kilpailukykyiset 6 ja 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64–256 gigatavua. Muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole.

Pro-mallin näytössäkään ei ole pihistelty, sillä se perustuu amoled-tekniikkaan ja on kooltaan 6,39 tuumaa. Tarkkuutta riittää FullHD+-tasoon saakka ja kuvasuhde on 19,5:9. Näytön suojana on Gorilla Glass 6 -lasi. Näyttö sisältää myös sormenjälkilukijan, eikä lovi tai näyttöreikä ole ollut tarpeen esiin pomppaavan 20 megapikselin selfie-kameran ansiosta. Sen mekanismille luvataan kestoa 300 000 käyttökerraksi.

Takaa löytyy kolmoiskamera jo useista puhelimista tutuksi tulleella 48 megapikselin Sonyn IMX586-kennolla. Ultralaajakulmaisen kakkoskameran kenno yltää 13 megapikseliin ja 12,4 asteen näkökenttään. Kahdeksan megapikselin kolmoiskamera tarjoaa kaksinkertaisen optisen zoomin. Takana on lisäksi kaksois-led-salama valoa tuomassa.

Akku on kapasiteetiltaan 4000 milliampeerituntia ja sen lataus onnistuu usb-c-liitännän kautta 27 watin pikalatauksella. Perinteiden ystäville puhelimessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Sitä ryydittää Qualcomm Aqstic WCD9340 Hi-Fi -äänipiiri, mutta aptX HD -koodekista päätellen myös langattomaan kuunteluun on panostettu.

Käyttöjärjestelmänä on toistaiseksi vielä tuorein Android 9.0 Pie MIUI 10 -käyttöliittymällä. Ulkonäöltään puhelin on näyttävä takaa kaartuvan 3D-lasin ja liukuvärjäyksen ansiosta. Se tuo mieleen Honor View 20:n. Rakenne on alumiinia ja lasia.

Redmi K20 on ominaisuuksiltaan pitkälti vastaava kuin Pro-mallikin, mutta järjestelmäpiirinä siinä on pykälän vaatimattomampi Snapdragon 730. Ram-muistia on kuitenkin saman verran, ja tallennustilaa on 64–128 gigatavua. Pääkamerassa on myös vaatimattomampi mutta megapikselimäärältään vastaava Sony IMX582 -kenno ja pikalatausteho hieman vaatimattomammat 180 wattia.

Värivaihtoehdot Pro-mallissa ovat liekinpunainen, jäätikönsininen ja hiilenmusta. Perusmallissa mustaa ei ole tarjolla. Toistaiseksi ei ole tiedossa, saapuvatko K20-mallit Eurooppaan ja millä hinnalla.

www.mi.com