Kohta 50 vuotta täyttävä brittiläinen Rega on esitellyt viidennen sukupolven Elicit-vahvistimestaan. Kyseisellä vahvistinmallillakin on jo pitkät perinteet, sillä ensimmäinen Elicit näki päivänvalon toukokuussa 1990. Tuoreimman version koteloon on haettu inspiraatiota Aethos-vahvistimesta.

Kyseessä on integroitu vahvistin, joka tarjoaa mukavasti liitäntävaihtoehtoja. Mukana on phono-liitäntä mm-äänirasioille sekä neljä linjatasoista analogista tuloliitäntää. Digipuolella sisääntulot löytyvät nyt koaksiaalisena ja optisena, molempia yksi kappale. Kumpaakin vauhdittaa ensimmäisenä Regan vahvistimena valmistajan oma DA-muunninpiiri.

Lisäksi tarjolla on Record-sisääntulo ja lähtö, direct-sisääntulo ja pre-amp-lähtö, joten vahvistin taipuu monenlaiseen tarpeeseen. Kuulokekuuntelua varten tarjolla on 6,3 millimetrin liitäntä ensimmäistä kertaa Elicit-sarjan vahvistimessa.

Väännöstä on vastaamassa Regan muistakin vahvistimista tuttu A/B-luokan pääteaste. Siitä irtoaa tehoa 105 wattia per kanava kahdeksan ohmin kuormalla. Tulopiiri on napattu Aethos-vahvistimen fet-kytkennästä, ja äänenvoimakkuuden säätöön on Alpsin potentiometri.

Hintaa vahvistimella on 2 499 euroa.

www.rega.co.uk

www.jjhifi.fi